Teknoloji

Zoom hız kesmeden büyümeye devam ediyor

Zoom uctan uca sifreleme apple m1

Küresel koronavirüs salgınıyla birlikte yıldızı parlayan Zoom, mali yılının ikinci çeyreğinde de hız kesmeden büyümeyi sürdürdü. Bir önceki yılın ikinci çeyreğinde 145.8 milyon dolar gelir elde eden şirket, 2021 mali yılının ikinci çeyreğini ise 663.5 milyon dolar gelirle tamamladı. Zoom’un 10’dan fazla çalışanı olan müşteri sayısı da yıllık bazda yüzde 458 oranında arttı ve 370 bine yaklaştı.

Zoom’un CEO’su Eric S. Yuan, dünyanın dört bir yanındaki insanları bağlı tutabilmelerinin güçlü bir yürütmeyle birleştiğini ve böylelikle yıllık bazda yüzde 355 oranında bir büyüme kaydettiklerini dile getirdi.

Şirketin finans şefi Kelly Steckelberg ise ikinci çeyrekteki gelir büyümesinin yüzde 81’lik kısmının yeni müşteriler tarafından sağlandığını belirtti. Steckelberg, öngördükleri müşteri çalkalanmasını yaşamadıklarının altını çizdi. Zoom’un yeni müşterileri arasında ExxonMobil ve Activision Blizzard’ın da bulunduğu belirtildi.

Eric S. Yuan, Zoom’un 2021 mali yılını 2.39 milyar dolar gelirle tamamlamasını öngördüklerini açıkladı. Küresel koronavirüs salgınıyla birlikte iş hayatının tam ortasına yerleşen servisin gelirleri bir önceki çeyrekte yüzde 170 oranında artmış ve 328 milyon dolara yükselmişti.

Zoom popülaritesinin arttığı günden bu yana bazı güvenlik sorunlarıyla da gündeme geliyor. Şirket özellikle görüntülü görüşmelerin uçtan uca şifrelenmemesi nedeniyle eleştiriliyor. Zoom’dan haziran ayında yapılan açıklamada hem ücretsiz hem de ücretli kullanıcıların beta sürümde uçtan uca şifrelemeyi aktif hâle getirebileceği belirtilmişti. Zoom’da geçtiğimiz hafta pek çok kullanıcıyı etkileyen bir kesinti yaşanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER