Teknoloji

Zoom hayvan avatarları ile toplantıları renklendirecek

zoom hayvan avatarlari

Koronavirüs pandemisinin ikinci yılını doldurduğumuz şu günlerde artık pek çok kişi görüntülü toplantılardan yorulmuş durumda. Bazı şirketler ofise dönüşe hazırlansa da, çoğu şirket önümüzdeki dönemde hibrit modelleri tercih edecek gibi görünüyor. Pandemi döneminin yükselen yıldızı Zoom, hayvan avatarları ile görüntülü toplantıları monotonluktan kurtarmayı amaçlıyor.

Üç boyutlu hayvan avatarları, görüşmelerde kullanıcıların yüzüne yerleştiriliyor ve yüzdeki mimikleri gösterebiliyor. Şimdilik kullanıcıların önünde sadece kedi, köpek, tilki ve inek gibi seçenekler bulunuyor. Ancak Zoom genel olarak üç boyutlu avatarların sayısını artırmayı planlıyor.

Bu yeni özellikten yararlanmak için iOS, Mac ve Windows cihazlarda Zoom’un 5.10.0 veya daha üst sürümlerinden birini kullanmak gerekiyor. Şirket bu özellik için yüz tanıma teknolojisinin kullanılmadığının altını çiziyor. Uygulama sadece bir yüz arıyor ve bunun belirli bir kullanıcının yüzü olması gerekmiyor.

Apple’ın Animoji’si gibi farklı alternatifleri bulunan yeni Zoom özelliğinin etkisi çok uzun ömürlü olmayabilir. Ancak şirket bu özelliğin belli senaryolarda faydalı olacağına inanıyor. Yüz ifadelerini çıkarmadan yüzünü saklamak isteyenlerin bu yeni araçtan yararlanabileceği inanılıyor. Bu olmasa bile, Zoom hayvan avatarları ile uzayan toplantılara renk katmayı başarabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER