Teknoloji

Zoom Giphy’yi sohbet işlevinden geçici olarak kaldırdı

Zoom uctan uca sifreleme apple m1

Zoom sohbet özelliği içinde GIF animasyon platformu Giphy’nin entegrasyonunu geçici olarak devre dışı bıraktı. Şirket, konuyla ilgili olara yayınladığı blog yazısında “Ek teknik ve güvenlik önlemleri uygulandıktan sonra, özelliği yeniden etkinleştireceğiz.” dedi. Giphy’nin kaldırılmasıyla ilgili olarak bunun ötesinde herhangi bir detay paylaşılmadı.

Şirket, değişikliğin platforma getirdiği en son güvenlik güncellemelerinin bir parçası olduğunu söyledi. Söz konusu değişiklikler kapsamında ekran paylaşımıyla ilgili sınırlamalar, ses kapatma ve açma işlevleriyle ilgili değişiklikler, birden fazla cihazdan toplantılara giriş yapmakla ilgili kısıtlamalar da bulunuyor.

Bu değişiklik Facebook’un Giphy’yi 300 milyon doların üstünde bir tutarla satın almasından birkaç gün sonra geldi. Giphy’nin Instagram’a entegre edilmesi planlanıyor. Bu satın almanın Twitter, TikTok ve iMessager gibi, Facebook’un rakibi olan diğer platformları nasıl etkileyeceğini henüz bilmiyoruz. Ancak Facebook’un güvenlik ve gizlilik konusundaki geçmişi, bu servislerin Giphy’yi kullanma konusunda caymalarına neden olabilir.

Facebook’un satın alması sırasında Giphy’nin GIF’lerine henüz bir takip sistemi yerleştirilmemişti. API da kullanıcı verilerine izin vermiyordu.

Zoom, koronavirüs salgınıyla birlikte insanların evden çalışmasına ve uzaktan eğitime bağlı olarak büyük ilgi görmüştü. Ancak bununla birlikte servisin güvenliği konusunda da kafalarda soru işaretleri oluşmuştu. İletişim servisi son haftalarda gizlilik ve güvenlik konusundaki çalışmalarını artırmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER