Teknoloji

Popüler video konferans servisi Zoom’a erişimde sıkıntı yaşanıyor

zoom güvenlik çift aşamalı doğrulama

Küresel koronavirüs salgınıyla birlikte büyük popülarite kazanan video konferans servisi Zoom için yeni hafta pek iyi başlamadı. Başta ABD ve Birleşik Krallık olmak üzere pek çok yerde servise erişim konusunda sıkıntı yaşanıyor.

DownDetector sitesine göre, kesintiler büyük ölçüde Kuzey Amerika’da yoğunlaşıyor. Avrupa’nın bazı bölümlerinde de erişim sıkıntısı yaşandığı görülüyor. Bu siteye yapılan bildirimlerde temel sorun olarak oturum açma problemi öne çıkıyor. Zoom’un resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda ise görüşmelerde ve webinar’larda problem yaşandığı belirtiliyor. Sohbet, telefon gibi hizmetler sıkıntısız işlese de, Zoom’un ana işlevini yerine getirememesi ciddi bir problem olarak öne çıkıyor.

Zoom gibi bir süredir günlük hayatın merkezine yerleşmiş bir serviste sıkıntı yaşanmasının etkisi de büyük ölçekli oluyor. Twitter’da yapılan paylaşımlara bakıldığında pek çok kişinin toplantı veya ders kaçırmaktan dolayı şikayetçi olduğu görülüyor. Ancak kimi kullanıcıların da bu kesintinin yaratmış olduğu boşluktan bir hayli memnun olduğunu gösteren paylaşımlar da mevcut.

Zoom’dan verilen bilgiye göre, şirket erişim sıkıntısını çözmek için araştırmalarını sürdürüyor. Şirket, problem çözülür çözülmez sosyal medya hesapları aracılığıyla gereken bildirimlerin yapılacağını belirtti.

İLGİLİ HABERLER