Teknoloji

Zoom e-posta ve takvim uygulamaları hazırlıyor

zoom e-posta

Zoom e-posta ve takvim uygulamalarıyla faaliyet alanını video görüşmelerinin ötesine taşımaya hazırlanıyor. The Information sitesinin haberine göre, şirket son iki yıldır bu uygulamaları geliştirmek için çalışıyor.

Söz konusu uygulamaların şirket içinde Zmail ve Zcal adıyla anıldığı belirtilirken, bu uygulamaların duyurusunun kasım ayında gerçekleştirilecek Zoomtopia konferansında yapılabileceği ifade edildi. Şirketten henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Pek çok kişinin aklına “Dünyanın yeni e-posta ve takvim uygulamalarına ihtiyacı var mı?” sorusu gelebilir. Ancak bu uygulamalar Zoom’un hayatta kalması için büyük öneme sahip olabilir. Zoom hâlâ pandemi döneminin diğer parlayan yıldızlarına kıyasla daha iyi bir yerde duruyor. Şirket son çeyrekte 1.1 milyar dolar gelir açıklamıştı. Ancak büyümesi yavaşlayan Zoom’un hisse değeri pandemi öncesi döneme gelmiş durumda.

Zoom’un kendisini içinde bulduğu durumun Google ve Microsoft’la rekabet etmek zorunda kalan diğer şirketlerin hâliyle benzer olduğu söylenebilir. Uygulamanın en büyük zayıflıklarından biri, pek çok şirketin uygulamayı Google Workspace ve Microsoft 365 ile birlikte kullanıyor olması. Şirketlerin maliyetlerini kısmaya çalıştığı bir ortamda bu senaryo ideal görünmüyor. Zoom e-posta ve takvim uygulamalarıyla sunduğu hizmetleri çeşitlendirerek daha çok şirkete ulaşmayı sağlanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER