Teknoloji

Zoom’dan uzaktan çalışanlar için dokunmatik ekranlı görüşme cihazı

Zoom'dan uzaktan çalışanlar için dokunmatik ekranlı görüşme cihazı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kovid-19 döneminde kullanıcı sayısı patlama yaşayan Zoom şimdi de donanım işine giriyor. Şirket uzaktan çalışmaya yardımcı olacak şekilde tasarlanmış yeni bir dokunmatik ekranlı cihazın duyurusunu gerçekleştirdi. Zoom For Home adını taşıyan DTEN ME, ağustos ayında yurt dışında satışa sunulacak ve 599 dolarlık fiyata sahip olacak.

DTEN ME 27 inç dokunmatik ekranlı bir cihaz. Üç adet akıllı web kamerası ve sekiz adet dahili gürültü engelleyici özellikli mikrofonu bulunuyor. Zoom yazılımıyla yüklü bir şekilde geliyor. Gerçekte donanım üretimini Zoom üstlenmiyor, ABD’nin San Jose şirketinde merkezi bulunan DTEN adlı bir şirket donanımı sağlıyor. Bu şirket video konferans ürünlerinin üretimi işinde bulunuyor.

DTEN, Zoom’un çeşitli işlevlerine ulaşımı kolaylaştıran basit bir kullanıcı arayüzü de sunuyor. Görüşmeler, beyaz tahtalar ve kişiler gibi özelliklere hızlı erişim sağlanabiliyor. Ayrıca takviminizle de eşzamanlanabiliyor ve yakındaki görüşmelerinizi menü üzerinde gösteriyor. Eğer ekranınızı paylaşmanız gerekirse, DTEN’i telefonunuza veya dizüstü bilgisayarınıza hızlı şekilde de bağlayabilirsiniz.

Zoom'dan uzaktan çalışanlar için dokunmatik ekranlı görüşme cihazı

Bilgisayarınızla veya telefonunuzla Zoom görüşmelerine kolaylıkla katılabileceğiniz bir yer de 599 dolar, yani 4100 TL bir Zoom görüşme cihazı için çok olsa da, bu cihaz uzaktan çalışanların Zoom’a herhangi bir yazılım yükleme veya karmaşık bir ekipman kurulumu yapma zahmetine girişmeden kolay bir şekilde erişmesine imkan sağlama fikrinden yola çıkılarak geliştirilmiş gibi görünüyor.

DTEN, “Zoom for Home” ile sertifikalandırılan ilk ürün oluyor. Zoom, bunun ev ofisleri için optimize edilen donanım ve yazılımlar için açılan özel bir kategori olduğunu söylüyor. Şirketin TechCrunch’a yaptığı açıklamaya göre gelecekte daha fazla iş ortağıyla birlikte geliştirilen iş birlikleri sonucunda daha fazla ürün çıkacak. Bunların arasında Neat Bar ve Poly Studio X Series de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER