Teknoloji

Zoom’dan kullanıcı güvenliğini artıracak yeni özellik

zoom güvenlik çift aşamalı doğrulama

Zoom, çift aşamalı doğrulama özelliğini tüm kullanıcılarına sunacağını duyurdu. Böylelikle toplantılara sızılmasını veya diğer güvenlik açıklarını engellemek daha kolay hâle gelecek. Söz konusu özellik aktif hâle getirildiğinde Zoom’a giriş yapmak için mobil doğrulama uygulamasıyla oluşturulmuş veya SMS ile gönderilmiş tek kullanımlık bir kod girmek gerekecek.

Böylelikle siber saldırganların çalınmış veya geri dönüştürülmüş kimlik bilgileriyle hesapları ele geçirmesi engellenecek. Çünkü hesaba giriş yapabilmek için kullanıcının mobil cihazına da erişilebilmesi zorunlu hâle gelecek.

Yeni özellik Zoom’un web portalında, masaüstü uygulamasında, mobil uygulamalarında ve Zoom Room’da kullanımda olacak. Zamana dayalı tek seferli şifre (TOTP) protokolünü destekleyen özellik; Google Authenticator, Microsoft Authenticator ve FreeOTP gibi doğrulama uygulamalarıyla da çalışacak. SAML, OAuth ve şifre tabanlı doğrulama yöntemleri de Zoom’un yeni özelliği tarafından destekleniyor.

Zoom çift aşamalı doğrulama özelliğini tüm kullanıcılarına sunarak, geçmiş eylemlerinden farklı bir yöntem izliyor. Şirket, daha önce uçtan uca şifreleme özelliğini sadece ücretli kullanıcılarına açacağını duyurmuş ve bu karar nedeniyle tepki görmüştü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER