Teknoloji

Uzaktan çalışmanın simgesi Zoom, çalışanlarını ofise çağırdı

zoom müşteri hizmetleri

Pandemi döneminin simgelerinden biri olan video konferans uygulaması Zoom, çalışanlarından ofise dönmelerini istiyor. Görünen o ki, uzaktan çalışma modeli video konferans uygulaması için de tek başına yeterli olmuyor. Business Insider’ın haberine göre, şirket ofislerine yakın yerlerde yaşayan çalışanlarından haftada en az iki defa ofise gelmelerini talep ediyor. Bu da personelin bir kısmının alıştığı “tamamen uzaktan çalışma” döneminin sona erdiği anlamına geliyor.

Şirket tarafından konuyla ilgili olarak Business Insider’a gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bir ofisin yakınında yaşayan çalışanların ekipleriyle etkileşim kurmak için haftada iki gün yerinde olmaları gerektiği anlamına gelen yapılandırılmış bir hibrit yaklaşımın Zoom için en etkili yol olduğuna inanıyoruz. Çalışanlarımızın ve dağınık ekiplerin birbirine bağlı ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için Zoom platformunun tamamından yararlanmaya devam edeceğiz.”

Şirketin “yakın” ifadesini biraz gevşek bir çerçevede kullandığı söylenebilir. Zira şirketin ofislerinden birine 80 kilometrede yaşayanlar, o ofise “yakın” olarak tanımlanıyor.

Şirketin 2022 tarihli anketi, çalışanların yüzde 69’u için uzaktan, yerinde veya hibrit çalışmayı kendileri için seçebilmenin önemli olduğunu göstermişti. Aynı ankette katılımcıların yüzde 45’i ideal konumlarından çalışmalarına izin verilmezse muhtemelen yeni bir iş arayacaklarını söylemişti.

Pandeminin bitmesiyle Zoom’un yıldızı da sönmüştü

Şirketin politika değişikliği, muhtemelen birkaç çalışandan fazlasını yeni arayışlara yöneltmiş olabilir. Bunun şirket için iyi bir şey olabileceği de söylenebilir. Şirket, net kârının pandemi sonrasında düşmesinin ardından şubat ayında yaklaşık 1300 çalışanını işten çıkarmış; kurucu ve CEO Eric Yuan da maaşında yüzde 98’lik bir indirime gitmişti.

Milyonlarca şirket COVID-19 salgını nedeniyle uzaktan çalışmaya geçtiğinde Zoom, birçok kişi için tercih edilen video konferans platformu olmştu. Bununla birlikte, çok sayıda iş yeri ofise döndükçe veya hibrit modeller benimsedikçe, görüntülü görüşmelere olan ihtiyaç azalmış ve bu da şirketin kârını aşağıya çekmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER