Teknoloji

Zoom bir kez daha gelirlerini dörde katladı

zoom e-posta

Zoom için işler iyi gitmeye devam ediyor. Şirket yılın üçüncü çeyreğinde 777.2 milyon dolar gelir elde etti. Bu meblağ, Zoom’un gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla dört kat artırdığı anlamına geliyor. Şirket böylelikle iki çeyrek üst üste gelirlerini dörde katlamış oldu. Zoom’un gelirlerini dördüncü çeyrekte de dörde katlaması bekleniyor.

Bu büyük başarının pek de şaşırtıcı olmadığını söylemek gerekiyor. Zoom’un kullanımı koronavirüs salgınının başlamasıyla birlikte çok büyük bir artış göstermiş ve platform bir numaralı video konferans uygulamalarından biri olmuştu. Zoom’un başarısı Google Meet, Microsoft Teams ve Slack gibi uygulamaları gölgede bırakmıştı.

Zoom’un toplam kullanıcı sayısı konusunda bir açıklama gelmiş değil. Ancak paylaşılan veriler, platforma para ödeyen kullanıcıların sayısının arttığını gösteriyor. Şirketin 10’dan fazla çalışanı olan kurumsal müşteri sayısı 433 bin 700 olarak açıklandı. Bu sayı bir önceki çeyrekte 370 bin 200 idi. Zoom’un yıllık geliri 100 bin doların üzerinde olan müşterilerinin sayısı ise 1000’den 1300’e çıktı.

Zoom önümüzdeki dönemde de büyük rakamlar açıklamayı hedefliyor. Ancak şirket için bu gösterişli büyüme döneminin sonunun yaklaştığına dair işaretler de mevcut. Şirket, bir kez daha müşteri kaybının olağandan fazla olabileceği uyarısında bulunurken; gelir artışı çizgisi de düzleşmiş gibi görünüyor. Zoom’un asıl sınavını pandemi hafifledikten ve ofislere dönüş başladıktan sonra vereceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER