Teknoloji

Zoom Apple’ın M1 işlemcili bilgisayarları için destek sunmaya başlıyor

Zoom uctan uca sifreleme apple m1

Yeni Apple M1 işlemcili Mac bilgisayarında Zoom kullananlar, yeni yılı güncellenmiş bir uygulamayla karşılayacak. 9to5Mac sitesinin haberine göre; Zoom’un Apple’ın yeni işlemcisini taşıyan Mac’leri için güncellenen versiyonu 21 Aralık itibarıyla dağıtıma çıkacak.

Bu yeni versiyon için ayrı bir yükleyicinin kullanılması muhtemel görünüyor. Ancak Zoom’u kod çevirisiyle kullanmak yerine daha hızlı ve daha tepkisel çalışacak bu yeni versiyonu yüklemek daha mantıklı bir adım olarak değerlendirilebilir.

Zoom’un mevcut uygulamasının M1 işlemcili Mac’lerde çok fazla güç tüketmediği belirtiliyor. MacRumors forumlarını ziyaret eden bir kullanıcı, 2,5 saatlik bir video görüşmenin sonunda pilin yüzde 17 oranında azaldığını dile getirdi. Yerel kodun bu oranı daha aşağıya çekmesi ve Zoom’u diğer uygulamalarla eş zamanlı olarak kullanırken performansı artırması muhtemel görünüyor.

Zoom, Apple M1 işlemcili bilgisayarlar için hazırlanan yeni güncelleme kullanıcılara başka yenilikler de getiriyor. Kullanıcılar Zoom Phone Pro lisansına sahip oldukları takdirde kısa mesaj gönderebilecek ve bulut üzerinden kişi eklemesi yapabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER