Teknoloji

Zoom altyazı özelliğini toplam 30 dilde sunacak

zoom müşteri hizmetleri

Yıllık Zoomtopia konferansını gerçekleştiren Zoom, popüler video konferans platformuna getireceği yeni özelliklerden bazılarını açıkladı. Pek çok yeni özelliği kullanıcılarıyla buluşturacak olan Zoom, altyazı desteğinin de kapsamını genişletecek.

Yılın ilk günlerinde altyazı özelliğinin 2021’in sonbaharı itibarıyla tüm kullanıcılara açılacağı belirtilmişti. Şirket şimdi bu özelliği toplamda 30 dilde sunmaya hazırlanıyor. Buna ek olarak, 12 dil daha canlı çeviri özelliğine dahil ediliyor. Her iki değişim de önümüzdeki yıl içinde gerçekleşecek. Zoom kısa bir süre önce gerçek zamanlı çeviri üzerinde uzmanlaşan bir girişimi de satın almıştı.

Zoom bir taraftan da Whiteboard deneyimini daha geniş bir kapsamla sunmak için çalışıyor. Söz konusu özelliğe artık web üzerinden de erişilebilecek ve erişim için bir sesli veya görüntülü görüşme yapmaya gerek kalmayacak.

Zoom gelecek yıl içinde video konferans yazılımını ve Whiteboard özelliğini de Facebook’un Horizon isimli sanal çalışma odalarına taşıyacak. Böylelikle hem Zoom’u hem de Whiteboard’u sanal gerçeklikle deneyimlemek mümkün olacak.

Zoom daha geniş kapsamlı altyazı desteği ve Facebook VR entegrasyonu dışında daha küçük, ancak dikkate değer başka yenilikler de sunacak. Bunlar arasında da Zoom Phone için uçtan uca şifreleme desteğinin sunulması ön plana çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER