Teknoloji

ZEISS VR ONE Galaxy S6 ile iyi anlaşıyor

zeiss-vr-one-150715-1

Optik uzmanı Zeiss, sanal gerçeklik başlığı ZEISS VR ONE ile uyumlu cihazların sayısını artırıyor. Samsung’un yeni amiral gemisi telefonlarından Galaxy S6 da ZEISS VR ONE’ı destekleyen akıllı telefonlar arasına katıldı. ZEISS VR ONE, yeni kızaklı telefon tepsisi sayesinde Samsung Galaxy S6 ile birlikte çalışabiliyor.

ZEISS VR ONE sanal gerçeklik başlığı ile ekran boyutları 4.7 ila 5.2 inç arasında değişen akıllı telefonlar, sanal gerçeklik atmosferini destekler hâle geliyor. ZEISS VR Portal gibi uygulamalar ise akıllı telefon sahiplerinin önünde yeni ufuklar açıyor.

zeiss-vr-one-150715-2

ZEISS’tan yapılan açıklamada, yüksek kaliteli ZEISS lensler sayesinde sanal gerçeklik başlıklarının kullanıcılara daima yüksek optik kalite sunacağı belirtildi. Şirket, ZEISS VR ONE’ın gözlük kullananlar için de uygun bir aksesuar olduğunun altını çizdi.

ZEISS VR ONE’ın ABD satış fiyatı 129 dolar olarak belirlendi. Kullanıcılar ZEISS’ın vrone.us portalı üzerinden farklı akıllı telefon tepsileri arasından seçim yapabilecek. ZEISS VR ONE’ın iPhone 6, Galaxy S5 ve Galaxy S6’ya uygun kızaklı tepsileri bulunuyor. Ayrı olarak satılan tepsiler için 9.90 dolar ödemek gerekiyor.

ZEISS, kamera lensleriyle olduğu kadar camları temiz tutmakta da uzmanlaşmış durumda. Bu uzmanlığını ZEISS VR ONE’a da yansıtan şirket, özel bir temizleme bezi hazırladı. Bu bez sayesinde ZEISS VR ONE’ın lensini tozdan uzak tutmak mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER