Eğlence

Zane Lowe Apple’ın ilk canlı radyo istasyonu Beats 1’ı kurdu

zane-lowe-160215

BBC Radio 1’ın ünlü DJ’lerinden Zane Lowe Apple’a katıldığında şirketin yeni müzik platformunun oluşumuna yardımcı olacağı kesin gibiydi. Pek çok kişi bu yardımın özel tasarlanmış çalma listeleri şeklinde gerçekleşmesini beklese de, Lowe yine en iyi bildiği işi, yani radyoculuğu, yapacak. Apple’ın geleneksel yazılımcı etkinliği WWDC’de duyurusu yapılan Beats 1 isimli radyo istasyonu, Apple’ın ilk canlı radyo istasyonu olacak. 30 Hazirandan itibaren 7/24 yayına başlayacak olan Beats 1, 100’den fazla ülkede dinleyicilere ulaşacak. Zane Lowe Los Angeles’tan, Ebro Darden New York’tan, Julie Adenuga ise Londra’dan yapacakları programlarla Beats 1’ın lokomotifi olacak.

Lowe sahne ışıklarını Darden ve Adenuga ile paylaşsa da, bu durum Beats 1’ın yıldızının Lowe olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Apple’ın “gelişen müzik konusunda dünyanın bir numaralı otoritesi” olarak tanımladığı Zane Lowe, yeni radyo servisinin işleyişi konusunda da önemli bilgiler verdi. BBC Radio 1’daki 12 yıllık kariyeri boyunca Jay-Z, Kanye West ve Eminem gibi önemli müzisyenlerle yaptığı özel röportajlarla ses getiren Lowe; Arctic Monkeys, Adele ve Ed Sheeran gibi isimlerin tanınmasına yardımcı olmuştu. Apple, Lowe’un aynı etkiyi Beats 1 ile de oluşturmasını bekliyor.

Beats 1 Apple Music’in şemsiyesi altında yer alacak. Ancak radyoyu dinlemek için herhangi bir aboneliğe ihtiyaç duyulmayacak. Bu da hem iOS hem de Android cihazlarda Zane Lowe’un yeni radyo deneyiminin takip edilebileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER