Eğlence

Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisinden ilk fragman geldi

yüzüklerin efendisi dizisi

Amazon’un merakla beklenen Yüzüklerin Efendisi dizisi için ilk fragman sonunda yayınlandı. The Lord of the Rings: The Rings of Power( Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri) adını taşıyan dizinin fragmanı, Super Bowl (ABD Ulusal Amerikan Futbolu Ligi Finali) sırasında gösterildi. Fragman, Yüzüklerin Efendisi filmlerinin öncesindeki dönemi anlatacak dizi hakkında net bir fikir edinmeyi sağlıyor.

Dizi Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi filmlerinden yüzlerce yıl önce, serinin yazarı Tolkien’in “Orta Dünya’nın İkinci Çağı” olarak tanımladığı dönemde geçiyor. Tolkien’in popüler kitapları ve bunların filmleri Üçüncü Çağ sırasında yaşananları anlatılıyor.

Amazon’un dizisinde bir Orta Dünya tarihi kitabı olarak tanımlanabilecek Silmarilion’dan alınan çok sayıda hikaye bulunuyor. Númenor’un düşüşü, Sauron’un yükselişi ve efsanevi yüzüklerin ortaya çıkışı gibi olaylar söz konusu hikayeler arasında yer alıyor.

Güç Yüzükleri’nin oyuncu kadrosu da oldukça geniş. Bunlar arasında Yüzüklerin Efendisi hayranlarının aşina olduğu Elrond (Robert Aramayo), Galadriel (Morfydd Clark) ve insan savaşçı Isildur (Maxim Baldry) gibi karakterler bulunuyor. Dizinin oyuncu kadrosunda ise Cynthia Addai-Robinson, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman ve Sara Zwangobani mevcut.

Amazon, Güç Yüzükleri’nin “Sıradaki sansasyonel fantezi dizisi” olması için büyük bir yatırım yapıyor. Sadece uyarlama hakları için 250 milyon dolar harcayan Amazon’un ilk sezonun yapımı için 462 milyon dolar gibi çok büyük bir meblağ harcadığı söyleniyor.

yüzüklerin efendisi dizisiAmazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisi, 2 Eylül’de Amazon Prime Video’da izleyicilerle buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER