EğlenceManşetler

%99: En popüler 99 cevabı bulun

yuzde-99-001

Popüler oyun ve yarışma formatları, akıllı telefonlar ve mobil uygulamalardaki gelişim doğrultusunda ceplerimize gelmiş durumda. 1990’lı yıllarda Erol Evgin’in sunduğu Aileler Yarışıyor’un popüler yarışma formatı da, birkaç küçük değişiklikle akıllı cihazlara taşındı. %99’da oyuncular geniş kapsamlı sorulara verilen en popüler cevapları bulmaya çalışıyor.

yuzde-99-002

%99’un her bir seviyesinde kullanıcılara üç farklı soru yöneltiliyor. Bu sorulardan iki tanesinde “Yeşil Sebzeler” veya “Kadınların çok zaman harcadığı bir şey” gibi genel ama aynı zamanda subjektif sorulara cevaplar verilmesi isteniyor. Seviyelerdeki üçüncü sorudaysa oyunculara bir fotoğraf gösteriliyor ve fotoğrafın akıllarına getirdiklerini ya da fotoğrafta gördükleri somut unsurları sıralamaları isteniyor. Seviyelerdeki kategorilerden biri tamamlandığında arkasından gelen seviyenin de kilidi açılıyor.

yuzde-99-003

%99’da yöneltilen sorular ilk etapta kulağa oldukça basit geliyor. Ancak sorulara verilen cevapların hem genel hem de subjektif olması, tüm cevapları açığa çıkarmayı zorlaştırıyor. Örneğin, “Sürüngenler” kategorisinde kertenkele, yılan ve timsah gibi popüler cevaplar kolaylıkla ortaya çıkarılabiliyor, ancak akla gelmesi daha zor cevapları bulmak bir süre sonunda epey zorlayıcı bir hâl alabiliyor.

yuzde-99-004

Bu noktada %99’un jokerleri devreye giriyor. Kullanıcılar 10 altın karşılığında bulmak istedikleri cevaplardan birinin ilk harfini, cevabın toplamda kaç harften oluştuğunu ve cevapta bulunan harflerin de içinde bulunduğu bir harf kümesini görebiliyor. Baş harfle yetinmeyenler, daha fazla altın kullanarak ekstra yardım alabiliyor. Jokerlere harcanan altınların karşılığı, kategoriler tamamlandığında verilen ödüllerle alınabiliyor. Buna ek olarak, oyun her gün düzenli olarak oynandıkça armağan olarak verilen altınların miktarı düzenli olarak artıyor. %99’da altın kazanmanın bir diğer yolu ise uygulamaya soru önermek veya soruların yanıtlandığı anketlere katılmak. Önerdikleri soruları kabul edilen kullanıcılar, karşılığında 50 altınlık bir ödül alıyor. Ankete katılma seçeneği ise henüz aktive edilmiş değil.

yuzde-99-005

Uygulama içi satın alma özelliği sayesinde kullanıcılar altın sayılarını kısa yoldan artırabiliyor. Buna ek olarak, gösterilen reklamlar da premium pakete geçişle birlikte ortadan kalkıyor. Gösterilen reklamlar ekranın tam ortasında belirdiği için kazara bu reklamlara dokunmak ve uygulamadan çıkmak fazlasıyla olası gözüküyor.

yuzde-99-006

%99 tam anlamıyla bilgiye dayalı bir oyun olmasa da, oyuncuların günlük hayata dair pratik bilgileri ve izlenimleri çerçevesinde yanıtlayabileceği sorular sayesinde keyifli vakit geçirmek mümkün oluyor.

%99 iOS ve Android uygulamalarını iTunes App Store veya Google Play Store uygulama mağazaları üzerinden indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER