Bilim

Yüz yüze eğitim 12 Ekim’de yeni sınıflarla genişleyecek

Milli Eğitim Bakanlığı kararıyla 21 Eylül tarihinde okul öncesi ve ilkokul 1’inci sınıflar için başlatılan yüz yüze eğitim uygulaması yeni sınıflarla genişletiliyor. Bakan Ziya Selçuk dün yaptığı açıklamayla ilkokul 2, 3 ve 4’üncü sınıflar ile 8’inci ve 12’nci sınıflarda yüz yüze eğitim 12 Ekim tarihinden itibaren başlıyor.

Bakan Selçuk, bugün saat 11’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkezinde düzenleyeceği bir basın toplantısıyla bu kararla ilgili detayları açıklayacak. Bakanın Twitter üzerinden paylaştığı mesajda önümüzdeki pazartesi günü tüm ilkokulları, köy okulları, 8’inci ve 12’nci sınıfların açılacağı belirtildi. Ayrıca özel gereksinimli çocukların okullarının da aynı tarihte açılacağı kaydedildi.

Sözcü‘nün konuyla ilgili olarak bakanlık kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, 2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci dönem ara tatilinden önce ilkokul, orta okul ve lise öğretiminde tüm sınıfların kademeli olarak kısmen yüz yüze kısmen uzaktan olmak üzere eğitime açılması hedefleniyor. Burada yine veli onayı alınacak, dersleri yüz yüze almayacak öğrenciler devamsız sayılmayacak.

Haftada iki gün yüz yüze eğitim alan ilkokul 1’nci sınıflar ve okul öncesi sınıflar gibi; 2, 3 ve 4’üncü sınıflardaki öğrenciler de haftada iki gün yüz yüze eğitim görecekler. Sınıflar yüz yüze eğitim için bölünerek mevcutları azaltılacak. Bir sınıftaki öğrencilerin farklı gün ve saatlerde yüz yüze eğitim almaları fikri üzerinde duruluyor. Velilerden onay belgelerinin en geç 9 Ekim Cuma gününe kadar toplanması ve derslerin de en geç 12 Ekim’de başlatılması hedefleniyor. Veli onayları toplandıktan ve yeni sisteme göre kısmi yüz yüze ve kısmi online olarak yapılacak ders programından sonra okullarda eğitim başlayacak. Çarşamba günleri yine temizlik günü olacak.

İLGİLİ HABERLER