Eğlence

Yurt dışında kullanımda olan akış hizmeti IMDb TV için mobil uygulamalar çıktı

imdb tv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon’un ABD’de faaliyette olan ücretsiz akış hizmeti IMDb TV, bu yılın başlarında diğer önde gelen platformlarda kullanıma sunulduktan sonra artık iPhone, iPad ve Android için kendi özel uygulamasına sahip. Ne var ki, bu uygulamalara Türkiye’den erişim sağlanamıyor.

IMDb TV, ücretsiz, reklam destekli filmler ve dizilerin yanı sıra Amazon Studios tarafından üretilen orijinal yapımlar için özel bir merkez niteliğini taşıyor. Önceden, IMDb TV’nin içerik listesi ana IMDb uygulamasında yer alıyordu, ancak hizmet için bağımsız bir akış uygulaması iOS ve Android için mevcut değildi. The Verge sitesinin belirttiğine göre, içerik hâlâ IMDb üzerinden yayınlanabileceğini, ancak yeni IMDb TV uygulaması akış deneyimi için özel olarak tasarlandı.

IMDb TV’nin içerik listesi, orijinal yapımları daha büyük hizmetlerin sunduğu yapımlar kadar ses getirecek nitelikte olmasa da, iyi olarak nitelendiriliyor. Reklamları önemsemeyen kullanıcılar için hizmette belgeseller, bilimkurgu başlıkları, dramalar ve bol bol TV dahil olmak üzere ücretsiz olarak yayınlanacak bir sürü içerik bulunuyor. Mad Men, How to Train Your Dragon, Schitt’s Creek ve Lost şu anda hizmette mevcut durumda.

Ayrıca, Universal ile yakın zamanda duyurulan bir anlaşma sayesinde IMDb TV, sinemalarda gösterime girdikten ve Peacock’da bir ödemeli kısa bir prömiyerin ardından stüdyoya ait bazı canlı aksiyon ve animasyon filmleri yayınlayacak.

Uygulama daha önce yurt dışındaki Fire TV, Roku, Xbox, Android TV, Android TV OS cihazları, daha yeni LG Smart TV’ler, PlayStation 4, Google TV’li Chromecast ve Nvidia Shield dahil olmak üzere büyük akış cihazlarının ve bazı akıllı TV’lerin çoğunda kullanıma sunulmuştu. Yurt dışındaki Prime Video deneyimi içinde de ücretsiz bir kanal olarak mevcut durumda.

İLGİLİ HABERLER