Eğlence

Yüksek ses kaliteli ve kayıpsız Apple Music hizmetleri için ön tanıtım

apple music hi-fi

Apple, büyük bir Apple Music duyurusuna hazırlanıyor ve bunun işaretini verdi. Apple Music Hi-Fi olarak adlandırılması beklenen servis ile ilgili olarak, Apple Music’in yurt dışındaki kullanıcılara sunulan Göz At sekmesinde paylaşılan “Hazır olun” sloganlı bir gönderide, “müzik sonsuza dek değişmek üzere” mesajı veriliyor.

Resme dokunulduğu zaman animasyonlu bir video görünür, ancak bu animasyon yalnızca müzik akışı hizmetinin yerinde dönen logosundan oluşur. İlk olarak MacRumors tarafından haber verilen bu tanıtımın, Apple Music’in beklenen kayıpsız ve yüksek çözünürlüklü müzik akışı özelliklerine atıfta bulunduğuna inanılıyor.

Apple Music’in Android ve web uygulamalarında “Kayıpsız” ve “Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız” akış katmanlarını referans alan kod parçaları görünmüştü. Bu durum yeni bir yüksek kaliteli akış hizmetinin çıkışının yakında gerçekleşeceği ihtimallerini kuvvetlendirmişti. Android uygulamasındaki koda göre, kayıpsız müzik hizmeti 24-bit/48 Hz’de müzik akışını destekleyecek. Karşılaştıracak olursak, normal CD kalitesinde 16 bit/44,1 kHz ses kalitesi sunuluyor. Ancak yüksek çözünürlüklü kayıpsız müzik hizmeti 24-bit/192 kHz kalitesinde müzik akışına izin verecek.

Apple Music Hi-Fi ile veri tüketimi ne olacak?

Android uygulamasındaki kod, bu yüksek kaliteli katmanların mevcut kaliteye kıyasla akış için daha fazla depolama alanı ve veri gerektireceği konusunda uyarıda bulunuyor. Apple Music’in mevcut yüksek kaliteli katmanı, 3 dakikalık bir şarkı için 6 MB veri tüketiyor.  Ancak bu değer tahmini olarak, kayıpsız ses kaliteli parça için 36 MB ve yüksek çözünürlüklü kayıpsız parça için 145 MB olarak veriliyor.

Bu yeni hizmetler sayesinde Apple Music; Tidal, Amazon Music HD ve Deezer gibi hizmetler tarafından zaten sunulanlara benzer şekilde daha iyi ses kalitesiyle müzik dinleme seçeneklerini sunacaktır. Spotify da, bu yılın sonlarında kendi kayıpsız müzik dinleme hizmeti olan Spotify HiFi’ı çıkarmayı planlıyor.

Kayıpsız ve yüksek çözünürlüklü akışın yanı sıra, kod parçacıkları ayrıca “Dolby Audio” ve “Dolby Atmos” desteklerinden de bahsediyor. Söylentiler, AirPods’un Uzamsal Ses özelliklerinin Dolby’nin surround ses teknolojisi ile birlikte kullanılabileceği yönündedir.

Apple’ın tanıtımı, Apple Music Hi-Fi ile ilgili resmi duyurunun ne zaman olacağını söylemiyor. Ancak bazı söylentiler en erken salı günü duyurunun gelebileceğini işaret ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER