Manşetler

Yüksek çözünürlüklü ekrana sahip iPad 2 Plus 2011 sonunda boy gösterebilir

img_9865Önümüzdeki sonbahar aylarında üçüncü iPad jenerasyonuyla tanışacağımıza dair dedikodular yeniden alevlendi. Apple’ın söz konusu cihazı iPad 2 Plus veya iPad 2+ adıyla ve daha yüksek çözünürlüklü bir ekranla çıkarabileceği söyleniyor. FBR Capital Markets şirketinde görevli analist Craig Berger’in ortaya attığı bu iddiaye göre Apple, mevcut iPad 2’deki 132 ppi piksel yoğunluklu panel yerine, piksel yoğunluğu 250 ile 300 ppi arasında değişen tablet panelleri kullanmayı düşünüyor. Berger, söz konusu cihazın 2011 yılı sonuna kadar çıkacağını tahmin ediyor.

Berger, bu hafta içinde yayınladığı yatırımcı notunda “Apple’ın ‘iPad 2 Plus’ adı verilen bir cihaz tanıtabileceğine dair tedarik zincirinden gelen işaretler bulunuyor.” diye bir ifade kullandı. Apple’ın bu marjinal değişikliğe sahip cihaz için çeşitli bileşen üreticilerinden kota talebinde bulunduğunu da dile getirdi. Ne var ki, analist şüpheci tavır takınmayı sürdürdüğünü ve yeni bir iPad modelinin 2011 yılı içinde geleceğinden emin olmak için tedarik zincirindeki diğer kontaktlardan gelecek bilgileri beklediğini belirtti.

Berger’in kaynakları Apple’ın bileşen alışverişine çıktığını söylese de, tedarikçilerle şimdiye kadar bir üretim takvimi üzerinde anlaşılmadığına da dikkat çekiyor. Aslına bakarsanız, 2011 yılı sonunda yeni nesil iPad ile tanışacağımıza dair haberler ilk kez ortaya atılmıyor. Daha önce tedarik zincirindeki kaynaklar tarafından sızdırılan bilgiler Apple’ın eylül ayında yeni bir iPad modeli tanıtacağını ve sonraki ay da bunu piyasaya süreceğini işaret etmişti.

iPad 2 Plus’ın ekranının piksel yoğunluğu, 326 ppi’lik piksel yoğunluğuna sahip olan iPhone 4’ün Retina ekranına göre düşük olsa da, bu değer iPad 2 Plus’ı piyasada en yüksek ekran çözünürlüğüne sahip tablet cihazı yapabilir ve Apple’ın tabletinin sayıları giderek artan rakipleri karşısında farklılaşmasına ön ayak olabilir. Samsung ve LG gibi şirketler geçen mayıs ayında, 2560 x 1600 çözünürlüğe sahip 9.7 inç’lik panelleri tanıtmıştı.

İlgili – IBTimes
İlgili – MacRumorsi

İLGİLİ HABERLER