Eğlence

YouTube’un web sitesinden iOS 14’ün resim içinde resim modu için engel

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iOS 14 ile gelen en büyük yeniliklerden bir tanesi de resim içinde resim modu. Bu sayede iPhone’unuzda başka işlerle uğraşırken küçük bir pencerede video izlemeye devam edebilirsiniz.

Bu durum, örneğin bir yandan arkadaşlarınızla sohbet ederken ya da e-posta iletilerinizi kontrol ederken bir yandan da Safari’de YouTube videosu izlemek istediğinizde kullanışlı olabilir. Ne var ki, YouTube resim içinde resim modu etkinleştirildiğinde videoların küçük ekranda oynatılmasına izin vermiyor gibi görünüyor. Bunun için bir YouTube Premium abonesi olmanızı şart koşuyor.

Bunu kendiniz de deneyebilirsiniz. iOS 14 yüklü iPhone’da Safari’yi kullanarak YouTube web sitesinde bir video açın ve videoyu tam ekrana getirin. Ekrana tıklatıp çalma kontrollerin getirirseniz, ekranın sol üst köşesinde resim içinde resim konunu görürsünüz. Buna tıklattığınızda video, YouTube’un sitesinde normal yerine dönmeden önce kısa bir süre kendi penceresine gidiyor. Ve bir videoyu tam ekranda izlerken ana ekranınıza geri dönmeye çalışırsanız, kaybolmadan önce kısa bir süre resim içinde resim moduna geçtiğini göreceksiniz.

MacRumors’ı da gözlemlediği gibi, eğer bir YouTube videosu herhangi bir web sitesine yerleştirilmişse, onu resim içinde resim modunda izleyebilirsiniz. Ve eğer YouTube Premium aboneliğiniz varsa, resim içinde resim beklendiği gibi çalışıyor. Ancak ücretsiz bir YouTube kullanıcısıysanız, bu özellik tam olarak arzu edildiği gibi çalışmıyor.

Eğer bir iPad kullanıyorsanız, Premium hesap sahibi olun ya da olmayın, resim içinde resim modu Safari’deki YouTube videolarında oynatılabiliyor.

Bunun bir hata mı olduğu, yoksa YouTube’un bu özelliği bilerek mi engellediği bilinmiyor. YouTube, kendi uygulamasında arka planda video oynatma imkanını sadece YouTube Premium aboneleri için sunuyor. YouTube’un resim içinde resim modunu da sadece para ödeyen abonelerine has tutması mantıklı görünüyor.

İLGİLİ HABERLER