Teknoloji

YouTube’un Twitch’e cevabı olan YouTube Gaming açılıyor

youtube-gaming-260815

YouTube bu yılki E3 oyun fuarının hemen öncesinde oyun arenasına büyük bir giriş yapacağını duyurmuştu. Bu giriş Twitch’e rakip olacak bir oyun video sitesiyle olacaktı.

YouTube Gaming olarak adlandırılan bu servisin yaz bitmeden çıkacağı söylenmişti ki, beklenen gün geldi gibi görünüyor. Servis bugün itibarıyla web üzerinden, aynı zamanda iOS ve Android uygulamaları üzerinden faaliyete geçiyor.

YouTube’un oyunlara olan ilgisi bir süredir iyice arttı ve hatta geçen yıl Twitch’i satın almaya çalıştığı bile söylendi. Ne var ki, Twitch Amazon’a yâr oldu. O zamandan beri YouTube kendi çözümünü geliştirmeye karar verdi ve YouTube’un ana sitesinden ayrı olacak, oyunculara oyunlarını izleyicilere canlı olarak yayınlamalarına olanak sağlayacak bir servis geliştirdi.

YouTube Gaming içinde belirli oyunlara odaklanan 25 binden fazla sayfa bulunuyor. Oyunlara odaklanan yeni bir tasarıma sahip sitenin arama işlevi de oyunlara diğer arama sonuçlarına göre öncelik veriyor. Şirketin bir süredir vites büyüttüğü ve çıkışa hazırlandığı söyleniyordu. 60fps video desteğinin gelmesinde YouTube Gaming’in de katkısının olduğu belirtiliyor.

Ne var ki, YouTube Gaming başlangıçta ABD ve Büyük Britanya ile sınırlı olacak. Yine de, dünyanın herhangi bir yerinden YouTube Gaming’e girip oyun yayınlarını seyretmek mümkün olacaktır.

İLGİLİ HABERLER