Eğlence

YouTube’un Google+ destekli yeni arayüz testleri ana sayfaya sıçradı

Google’ın tüm ürün ve servislerini Google+ entegre edilmiş şekilde güncelleme planının adımlarından bir tanesini YouTube oluşturuyor. YouTube’da meydana gelecek tasarım değişikliklerinin ipucu geçtiğimiz yaz ortaya çıkan Cosmic Panda arayüz testiyle birlikte verilmişti. O zamandan bu yana geçen süre içinde arayüzde çeşitli değişikliklerin meydana geldiğini, Google +1 butonlarının eklendiğine tanık olduk.

Yenilenmiş video oynatma arayüzüyle ara sıra karşılaşır olmuştuk. Ayrıca video kanalları da ara sıra yeni arayüzle karşımıza çıkıyordu. Yeni arayüz denemeleri YouTube’un ana sayfasına kadar vardı. Şanslı internet kullanıcıları YouTube’a girdiklerinde yukarıdaki ekran görüntüsüne benzer bir ana sayfayla karşılaşabilirler. Bu arayüzde öne çıkan videolar, tavsiye edilen kategoriler, YouTube üyelerinin kayıt olduğu kanallar, Google+ çevrelerindeki kişilerin tavsiye ettiği videolar yer alıyor.

YouTube’un bu yeni tasarımının tüm kullanıcılar tarafından ne zaman görülebilir olacağını tam olarak bilmiyoruz. Ancak şanslıysanız, bu yeni arayüze denk gelebilirsiniz.

Bu arada YouTube’un Android uygulaması da güncellemelerden nasibini aldı. En önemli yenilikler arasında +1 butonu yer alıyor.

İlgili – YouTube

İLGİLİ HABERLER