Eğlence

YouTube’un daha sosyal yeni tasarımı kullanıma sunuldu – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube birkaç aydır test ettiği yeni tasarımını faaliyete geçirdi. Yeni tasarım Google’ın sosyal ağ girişimi Google+’ı hayata geçirmesiyle birlikte başlayan tasarım değişikliklerinin izlerini yansıtıyor. YouTube yeni dönemde Google+ ile daha fazla entegre hâle getirildi. Kanal abonelikleri daha da kolaylaştırıldı ve kullanıcılara YouTube’u bir TV kanalı izliyormuş gibi takip etme fırsatı sunuldu.

YouTube’un yeni tasarımıyla birlikte kullanıcılara sunulan özel profil sayfasında göbeğinde Google+ çevrelerindeki kişilerin video paylaşımları yer alıyor. Facebook hesabının YouTube hesabıyla bağlanması durumunda Facebook kullanıcılarının paylaşımlarını da burada görmek mümkün. Soldaki sütunda kullanıcılar için tavsiye edilen çeşitli kanallar yer alıyor. Popüler videolara, müzik ve eğlence içeriklerine de bu sütuna yerleştirilmiş kısayollarla ulaşmak mümkün. Bu kısayollara tıklandığında ilgili içerik ortadaki sütunda görüntüleniyor, yeni bir sayfa açılmıyor. Aynı durum kanal tavsiyeleri için de geçerli. Sağ sütuna ise kullanıcıya izlemesi önerilen videolar yerleştirilmiş. Ayrıca burada çeşitli reklamlar yer alıyor.

Google+ ve Facebook’a benzer bir tasarıma bürünen YouTube’un beyaz renkli arkaplanı da yeni dönemde yerini gri renkli arkaplana bırakmış. Bu arada YouTube kullanıcıların profil sayfaları için farklı temalar da sunuyor. Böylelikle kullanıcılar video içeriklerini farklı şekillerde abonelerine ve ziyaretçilerine gösterebiliyor.

Video: YouTube’un Yeni Tasarım Tanıtımı

İlgili – YouTube Blog

İLGİLİ HABERLER