EğlenceManşetler

YouTube’dan iOS için video kaydetme ve düzenleme uygulaması: YouTube Capture

YouTube iOS için Capture adlı yeni bir uygulama yayınladı. Bu uygulama kullanıcıların hızlı bir şekilde video çekmesinde, çekilen bu video üzerinde ufak düzenlemeler yapıp bu videoyu YouTube, Google+, Facebook veya Twitter üzerinden paylaşmasına olanak sağlıyor. iPhone ve iPod touch için özel olarak geliştirilmiş bu uygulama App Store üzerinden ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Google, bu uygulamanın hız ve kolaylığın ön planda tutularak geliştirildiğini, kullanıcıların uygulamayı açtıktan hemen sonra video çekmeye başlayabileceklerini kaydetti. Ayrıca kullanıcıların bir videoyu çekip onu bir yere yüklemelerinin ise sadece üç tıklatmayla gerçekleştiğinin altını çizdi. Capture uygulamasının açan kullanıcılar karşılarında yeni bir video çekme veya film rulosunda kayıtlı olan bir videoyu kullanma seçeneğiyle karşılaşıyor. Çekilen veya seçilen video üzerinde otomatik renk düzeltme filtreleri, kırpma, fon müziği ekleme gibi işlemler uygulanabiliyor.

Uygulama çekim bittikten hemen sonra videonun otomatik olarak yüklenmeye başlaması şeklinde de ayarlanabiliyor. Ayrıca uygulamaya eklenen yatay yön kilidi hatırlatıcısı bugünlerde sıklıkla gördüğümüz düşey yönlü videoların önüne geçmeyi amaçlıyor. YouTube üzerinde paylaşmanın yanı sıra Capture uygulaması Twitter ve Facebook gibi sosyal ağlar üzerinde de paylaşma imkanı sunuyor. Kullanıcılar videolarına konum bilgilerini ekleme fırsatına sahip. Tabii ki, bu özelliği tamamen kapatmak veya her bir video için konum etiketini ayrı ayrı ayarlamak da mümkün. Bu arada uygulamanın en fazla 720p kalitesinde videoları yüklemeye izin verdiğinin altını çizelim. Bu, yükleme süresini azaltmak için getirilmiş bir önlem olmalı. Aynı zamanda kullanıcıların mobil internet kotalarının da daha az tüketilmesini sağlayacaktır.

Capture uygulaması Google’ın iOS platformuna sunduğu uygulamaların kalitesinin ne kadar arttığına güzel bir örnek. Geçmişte Google iOS tarafına Android tarafına sunduklarının sadece bir kısmını sunmakla yetiniyordu. Bu uygulamanın Android’den önce iOS platformuna gelmiş olması Google tarafında da anlayışın değişmeye başladığını gösteriyor. Tabii ki, Android üzerinde bu tarz videoları paylaşmak iOS’te olduğundan biraz daha kolay, ancak Google’ın Apple’ın platformuna böyle önemli bir katkı yapmış olmasını görmek güzel. Ayrıca “videonun Instagram’ı” olmak yarışına YouTube da Capture uygulamasına katılmış oldu.


İlgili >> YouTube Blog, iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER