Teknoloji

YouTube’da özel bir kullanıcı grubu uygunsuz içeriklerle mücadelede ayrıcalıklara sahip

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ortalama bir YouTube kullanıcısı izlediği bir videonun içeriğini uygunsuz bulduğu takdirde sadece o videoyu uygunsuz olarak işaretleyebiliyor. Ancak site içinde yeni oluşan ayrıcalıklı bir grubun, hızlandırılmış görüntüleme süreci sayesinde aynı anda 20 videoyu uygunsuz olarak işaretleme hakkına sahip olduğu ortaya çıktı. The Financial Times’ta yer alan habere göre, bu ayrıcalıklı grubun içinde yer alan İngiliz devlet yetkilileri aşırı uç propagandası yapan videoları bulmak için YouTube’da düzenli olarak tarama işlemi gerçekleştiriyor. The Wall Street Journal’ın haberine bakıldığında ise devletlerin bu süreçteki rolünün ilk bakışta görülenden daha küçük olduğu anlaşılıyor.

youtube-yeni-logo-290813

Halihazırda bu özel kullanıcı grubunda 200 civarında kişi veya kurum bulunuyor. Bu grubun içindeki resmi kurumların sayısı ise 10’un altında. Grubun büyük çoğunluğunu YouTube’un kurallarına aykırı videoları uygunsuz olarak işaretlemeye geniş bir zaman ayıran bireysel kullanıcılar oluşturuyor. Şirket böylelikle gönüllü olarak polislik yapan kullanıcılarına daha geniş haklar vererek onlara teşekkür etmiş oluyor.

Haberde uygunsuz olarak işaretlenen videoların yüzde 90’ının siteden kaldırıldığı veya yeni yaş sınırlarına dahil edildiği belirtilirken, Google videoların sitedeki akıbeti konusunda son söz hakkının kendisinde olduğunun altını çizmeyi ihmal etmedi.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER