Eğlence

YouTube yorum sistemine Google+ entegre ediliyor

Google’ın sosyal ağı Google+ ile video paylaşım sitesi YouTube’u yakınlaştırma çalışmalarında yeni bir adım atılıyor. Bu hafta itibarıyla YouTube’un yeni yorum sistemi Google+ tarafından desteklenecek.

youtube-yorum-google-plus-250913

Birçok kişi Google+’ı bir hayalet kasabaya benzetiyor. Google’ın bu sosyal ağda daha fazla aktivite yaratması için daha hareketli bir sosyal ağ olan YouTube’un popülaritesinden ve geniş kullanıcı kitlesinden yararlanması mantıklı gibi görünüyor. YouTube yorumlarını Google+ ile destekleyecek olan Google anlayacağınız bir taşla iki kuş vurmaya hazırlanıyor.

Yapılacak geçişle birlikte YouTube’un en önemliler yerine en son yorumları öne çıkaran sistemi iyileştirilecek, Google+ aktiviteleriyle güçlendirilecek. Google geçen yıl YouTube’da Google+ ile ilgili başka bir adım atmış ve YouTube üyelerine hesaplarını Google+ profil adlarıyla kullanma çağrısı yapmıştı.

YouTube’da gerçek isim kullanmak web’deki gizliliğin bir kademe daha kalkması anlamına geliyor. Her ne kadar bazı YouTube kullanıcıları Google’ın sunduğu bu seçeneğe uzak dursa da, atılan bu adımın daha fazla YouTube kullanıcısının Google+ aktivitesinde bulunmasına katkıda bulunduğu söylenebilir. Tabii ki, yorum yapmak video paylaşmaktan daha sık gerçekleştirilen bir eylem olduğu için, yorum sisteminin Google+’ya entegre edilmesi bu sosyal ağa daha fazla hareketlilik kazandıracaktır.

Google’ın YouTube yorum sistemlerinde dönüşümü ilk olarak YouTube’daki tanıdık yüzlerin kanallarıyla başlatması bekleniyor. Daha sonra değişiklik kademeli olarak tüm YouTube videolarına yayılacak. Google’ın belirttiğine göre yorumlara, Google+ aracılığıyla gönderildiğini belirten ibareler eklenecek.

YouTube kullanıcıları video paylaşım sitesi üzerinde yaptıkları yorumları veya karşılıklı tartışmaları herkese açık veya gizli tutabilecek. Ayrıca YouTube yayıncıları veya kanalları da yeni yönetim işlevlerinin avantajlarından yararlanacak. Yeni yorum sistemi yorumların yayına alınmadan önce gözden geçirilmesini sağlayan, çeşitli kelimeleri engellemeyi veya belirli YouTube kullanıcılarından gelen yorumları otomatik olarak onaylamayı mümkün kılan araçlar da içeriyor.

Google’ın YouTube yorum sistemine Google+ entegrasyonunu getirmesi hem sosyal ağ üzerindeki aktiviteyi artıracak, hem de YouTube’un biraz düzensiz bulduğumuz yorum sistemine de yeni bir soluk kazandıracak. Detayları aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili >> YouTube Blog

İLGİLİ HABERLER