Teknoloji

YouTube yeni özellikleri Premium aboneleriyle test ediyor

youtube premium türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube son zamanlarda kullanıcılarını Premium aboneleri olmaları konusunda yoğun bir şekilde teşvik ediyor. Bu teşvikte dozu biraz daha artıran Google, yeni bir adım daha atıyor. Artık YouTube’un yeni özellikleri sadece Premium aboneleriyle test ediliyor. Eylül ayına kadar yeni özellik testlerine katılacak kullanıcılar gelişigüzel seçiliyordu.

YouTube’un resim içinde resim gibi özellikleri gelişigüzel seçilmiş kullanıcılarla veya beta uygulamasının test kullanıcılarıyla test edilmişti. Servisin yeni özellik testlerini eskisiyle aynı sıklıkta sürdürmesi muhtemel görünse de, Labs programı çerçevesinde geliştirilen ilginç yenilikleri önce Premium abonelerine sunacağı anlaşılıyor.

YouTube’da şu an sadece Premium abonelerinin erişebildiği üç özellik mevcut. Bunlardan biri sadece iOS’te sunuluyor. Kullanıcılar doğrudan ana ekran üzerinden video arayabiliyor ve izleyebiliyor. Web’de test edilen bir diğer özellik ise videolar için sesli arama imkanı sunuyor. Sonuncu özellik ise Fransızca, İspanyolca ve Portekizce dillerinde konuya göre filtreleme yapmayı mümkün kılıyor. Bu özelliklerin hepsi sınırlı bir süre için erişime açık.

YouTube Premium için aylık 16,99 TL ödemek gerekiyor. Bu ücret karşılığında reklamsız izleme, arka planda oynatma, YouTube Music erişimi gibi imkanlardan yararlanmak mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER