Eğlence

YouTube yeni özellikleri tanıtmaları için içerik oluşturucularına para ödüyor

youtube orijinal icerik reklam

youtube YouTube düzenli sayılabilecek aralıklarla yeni özellikler geliştirip bunları kullanıma sunuyor. Popüler video paylaşım sitesinin abonelikler ve sohbet bölümünde yorum sabitleme gibi yeni özelliklerden bazılarının tanıtımı için platformundaki popüler içerik oluşturucularıyla çalıştığı söyleniyor. Bloomberg’in haberine göre, ödenen paralar altı haneli meblağları buluyor.

Bloomberg’in haberinde YouTube’un işbirliği yaptığı içerik oluşturucularının kim olduğu konusunda bilgi verilmiyor. Ancak ödenen miktarlar göz önüne alınınca platformun en popüler kanal sahipleriyle çalıştığı anlaşılıyor.

Bazı kanal sahiplerinin YouTube’dan yaşamlarını idame ettirmeye yetecek kadar para kazanamamaktan şikayetçi olduğu biliniyor. En ufak bir yanlışta YouTube’un videoların gelir akışını kesmesi de kullanıcıların rahatsız olduğu noktalar arasında bulunuyor. Bu şikayetler ve Facebook ile Instagram gibi rakiplerin platformlarında uzun videolara yer vermeye başlaması, şirketi harekete geçirmiş gibi görünüyor. YouTube popüler yıldızlarını bünyesinde tutmak için büyük paralar ödemeye hazır olduğunu daha önce yaptığı hamlelerle göstermişti.

İçerik sahiplerini memnun tutmak isteyen YouTube, bu doğrultuda yeni imkanları kullanıma sunmuştu. Ücret karşılığında izleyici yorumlarının sohbetin en tepesinde sabitlenmesi, Twitch tarzı abonelik planları gibi yeniliklerin tanıtımı için de kanal sahiplerini kullanan YouTube, böylelikle içerik oluşturucularına para kazanmaları için reklamlar dışında seçenekleri olduğunu da göstermeyi istiyor.

YouTube, içerik oluşturucularının hazırladıkları içerikleri sadece YouTube’da yayınlamaları konusundaki duruşunu da yumuşattığı söyleniyor. Şirketin yeni sözleşmelerde sadece içeriğin ilk olarak YouTube’da yayınlanmasını zorunlu tuttuğu ve sonrasında diğer platformlara yüklenmesine izin verdiği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER