Eğlence

YouTube yeni eklenen videoları WebM formatına da dönüştürmeye başladı

Her ne kadar teknoloji dünyası ilgisi görünüyor gibi olsa da, Google’ın WebM video akıtma formatını kitlelerle buluşturma çabaları zayıflamış gibi görünmüyor. Şirketin yaptığı son açıklamaya göre YouTube’daki her yeni video klibi otomatik olarak WebM versiyonuna kodlanacak.

YouTube’un arşivindeki videoların neredeyse üçte biri açık kaynak kodlu formata dönüştürülmüş durumda. Her ne kadar bu küçük bir rakam gibi gelse de, YouTube’da yer alan videoların yüzde 30’luk bir kısmının sitede görüntülenen toplam videoların yüzde 99’unu teşkil ettiğini söylersek, dönüştürülmüş olan oranın önemi ortaya çıkacaktır.

YouTube’a eklenen her yeni videoyu ve popüler videoları bu formatla izlemek isterseniz, uygun bir tarayıcıyı kullanıyor olmalısınız. Google’ın internet tarayıcısı Chrome bu desteği tabii ki sunuyor. Bunun yanında Firefox 4 ve Opera’da da WebM destekleniyor. IE9’da ise öncelikle gerekli eklentiyi kurmalısınız. Bunu gerçekleştirdikten sonra, aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip edip YouTube’un HTML5 deneme programına kayıt olmalısınız, bu adım da oldukça basit. Arama dizisine veya videonun URL’sine “&webm=1” eklemesini yaptıktan sonra YouTube’da WebM’i kullanmaya başlayabilirsiniz.

İlgili – YouTube.com/HTML5
İlgili – YouTube Blog

İLGİLİ HABERLER