Teknoloji

Google YouTube’un başına reklam deneyimine sahip CEO getirdi

Google’ın sahibi olduğu YouTube yeni CEO’sunu duyurdu. Uzun zamandır Google’da çalışan, hatta Google’ın on altıncı çalışanı olan Susan Wojcicki, 2010 yılından beri video paylaşım servisini yöneten Salar Kamangar’ın yerini alıyor. Kamangar da Google çatısı altında erken evrelerde projeler geliştireceği bir pozisyona gidiyor.

susan-wojcicki-youtube-060214

Google CEO’su Larry Page değişiklikle ilgili olarak yaptığı açıklamada Kamangar ve tüm YouTube ekibinin inanılmaz işler başardığını, YouTube’un her şeye hitap edecek ve bir milyar kişinin çatısı altında bulunduğu küresel bir topluluk hâline geldiğini kaydetti. Oluşturduğu içeriği yükleyen herkesin dünyaya ulaşabildiğini, ayrıca para bile kazanabildiğini vurguladı.

Susan Wojcicki YouTube’un başına gelmeden önce Google’ın reklam ve elektronik ticaretten sorumlu kıdemli başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu. Reklamdan sorumlu patronun YouTube’un başına gelmesi bazıları tarafından, YouTube’un içerik ortakları için kâr edilmesi zor bir alan hâline geldiği, bu nedenle değişiklik yapıldığı şeklinde yorumlanıyor.

Wojcicki’yi YouTube’un başına getirmek içerik ortaklarının ve reklamcıların şikayetlerini dindirdmede yardımcı olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER