Eğlence

YouTube yeme bozukluğunu teşvik eden videolara karşı daha sert bir tavır takınıyor

youtube orijinal icerik reklam
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube yeme bozukluğunu doğrudan teşvik eden videoları bir süredir engelliyor. Ancak “kasıtsız” şekilde bu davranışı destekleyen içerikler konusunda böyle bir politika söz konusu değildi. Şirket bu tutumunda da değişikliğe gidiyor.

Artık “taklit edilebilir davranış” veya “kilo odaklı zorbalık” barındıran yeme bozukluğuyla ilgili videolar da engellenecek. Buna ek olarak, yeme bozuklukları barındıran bilgilendirici ve sanatsal videoların gösterimi 18 yaş üstü kullanıcılarla sınırlandırılacak.

Kullanıcılar yeme bozukluğuyla ilgili yardım panellerini de daha fazla yerde gösterecek. Hâlihazırda dokuz ülkede arama sonuçlarında izleyicileri yeme bozukluğu konusunda yardım almaya yönlendiren paneller bulunuyor. Artık kullanıcılar ilgili videolar bölümünde de bu panelleri görebilecek.

YouTube videoların insanları farklı şekilde etkileyebileceğini kabul ediyor

Yapılan değişiklik, videoların insanları farklı şekillerde etkileyebileceğinin bir kanıtı olarak değerlendiriliyor. Şirket, video yapımcılarının yanlışlıkla yeme bozukluğunu tetikleme riskini minimuma indirmeyi hedefliyor.

YouTube’un bu hamlesinin planlanan şekilde işleyip işlemeyeceğini görmek için beklemek gerekiyor. Şirketin bu sefer videolar üzerinden para kazanılmasını engellemek yerine doğrudan videoları engellemeyi seçmesinin daha kararlı bir tutum gösterdiği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER