Manşetler

YouTube yasağı önümüzdeki günlerde kalkacak mı?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

5 Mayıs 2008 gününden bu yana yasaklı olan YouTube için yasaklı günler artık geride kalabilir. NTVMSNBC’nin haberine göre merkezi Almanya’da bulunan International Licencing Service adlı bir şirket Atatürk’e hakaret içeren videoları siteden kaldırdı.

Şirketin CEO’su Erdem Karahan, kendi çözümlerini kullanarak bu videoları kaldırdıklarını söyledi. Şirket Atatürk’ün görsellerini koruma yetkisine sahip olduğu için YouTube’dan talebi karşılığında olumsuz bir cevap almadı. Ayrıca İnternet Kurulu Üyesi Leyla Keser Berber de, söz konusu girişimin Ulaştırma Bakanlığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ve Bilgi Teknojileri ve İletişim Kurumu’nun bilgisi dahilinde gerçekleştirildiğini belirtti. Berber, önümüzdeki Pazartesi günü mahkeme ve TİB’e başvuru yapılacağını ve YouTube’un açılmasını beklediğini dile getirdi.

İşin hukuksal cephesindeki bu gelişmeler bizi sevindirdi, ancak Ulaştırma Bakanlığı ile YouTube arasındaki vergi tartışması hâlen sürüyor. Bu sorunun YouTube’a erişim konusunda herhangi bir handikap yaratıp yaratmayacağını ise birkaç gün içinde göreceğiz.

İlgili – NTVMSNBC

İLGİLİ HABERLER