Eğlence

YouTube, yapımcılara yorumları duraklatma yetkisi veriyor

youtube yorum duraklatma

YouTube, içerik üreticilerine videolarına yapılan yorumları geçici olarak durdurma yetkisi veren yeni bir moderasyon aracını tanıttı. Perşembe günü yayımlanan bir topluluk gönderisinde, YouTube bu özelliğin, yaratıcıların yorumları yönetirken bir mola vermesine imkan tanıdığını ve yorum yönetimi üzerinde daha fazla esneklik sunduğunu belirtti.

Bu güncellemeden önce, YouTube yaratıcılarının, aksi takdirde tamamen serbest bırakılan yorumları yönetmek için iki seçeneği vardı: Yorumları manuel inceleme için bekletmek ya da video üzerindeki tüm yorumları tamamen devre dışı bırakmak. YouTube, Duraklatma özelliğinin şu anda dağıtılmakta olduğunu belirtiyor.

YouTube’un mevcut yorum moderasyon araçları, daha kolay anlaşılabilmesi için yeniden adlandırıldı.

YouTube’un duyurusunun bir parçası olarak, var olan moderasyon ayarlarının bazıları daha kolay anlaşılır olması için yeniden adlandırıldı. Bu, kullanıcılara “Uygunsuz olabilecek yorumları inceleme için beklet” seçeneği ve “Katılığı artır” seçeneği yerine, basit bir seçenek sunuyor: Açık, Duraklat veya Kapalı. Yorumları etkinleştirmek, seçilebilecek bazı isteğe bağlı moderasyon seviyelerini de beraberinde getiriyor: Hiçbiri (tamamen denetimsiz), Temel (potansiyel olarak uygunsuz yorumları inceleme için bekletme), Sıkı (daha geniş bir yorum yelpazesini inceleme için bekletme) ve Hepsini Beklet.

Yeni duraklatma seçeneği, YouTube uygulamasındaki izleme sayfasındaki video düzeyindeki yorum ayarlarında veya hem mobilde hem de masaüstünde YouTube Studio’da bulunabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER