Eğlence

Google yapay zekâ ile YouTube videolarında arka planı değiştirecek

youtube yapay zekaGoogle video içerik üretenlerin yeşil perdeye ihtiyacını ortadan kaldıracak yeni bir düzenleme teknolojisi üzerinde çalışıyor. “Mobil Gerçek Zamanlı Video Bölümlemesi” olarak adlandırılan teknoloji, yapay zekâ ve otomatik öğrenmeden yararlanarak kullanıcılara videolarında gerçek zamanlı olarak arka planı değiştirme imkanını sağlıyor. YouTube yapay zeka tabanlı bu çözümün test edildiği ilk mecralardan biri olurken, arka plan değiştirmenin fotoğraflara filtre uygulamak kadar kolay olduğuna dikkat çekiliyor.

Google yeni teknolojisini Araştırma blogunda detaylı biçimde anlatıyor. Şirket sunduğu yeni imkanı, şu cümleyle oldukça anlaşılır bir şekilde özetliyor: “Yeni bölümleme teknolojimiz içerik oluşturuculara arka planı zahmetsizce ve videonun yapım maliyetini artırmadan değiştirme ve düzenleme imkanı sunuyor.”

İlk etapta az sayıda içerik oluşturucusuna açılan özelliğe YouTube’un mobil uygulaması üzerinden erişilebiliyor.

Arka plan değiştirme aracı, hâli hazırda YouTube’un hikaye özelliğinin bir parçası olma niteliğini taşıyor. Bu özellik, adından da anlaşılabileceği üzere, Instagram ve Snapchat’in hikaye özelliklerine yanıt olarak geliştirildi. Arka plan efektleri kusursuz görünmese de, henüz beta seviyesindeki bir özellik için etkileyici olduklarını belirtmek gerekiyor.

YouTube yapay zeka tabanlı yeni Google özelliğinin ilk test durağı olsa da, özelliğin kapsama alanı genişleyecek gibi görünüyor. Google, uzun vadede bölümleme teknolojisini artırılmış gerçeklik servislerine daha geniş ölçekte entegre etmeyi istiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER