Eğlence

YouTube videolarını GIF animasyonlarına dönüştürün

gifyoutube-200814

YouTube’da gördüğü bir şeyi GIF animasyonuna dönüştürmeyi isteyen, ancak bu isteğini gerçekleştirmek için üçüncü taraf uygulamaların içinde boğulmaktan çekinenlerin aradıkları kolay çözüm ayaklarına geldi. GIF merkezli mesajlaşma uygulaması Glyphic tarafından geliştirilen bu araçta kullanıcıların YouTube videolarını GIF animasyonlarına çevirmek için video URL’sinde (https://www.youtube.com/watch?v=WwCQMVAOyW4) “www”nun sonrasına ve “youtube.com”un öncesine GIF yazısını eklemesi (https://www.gifyoutube.com/watch?v=WwCQMVAOyW4) yeterli oluyor.

gifyoutube.com alanı üzerinde açılan sayfada seçilen YouTube videosu da görülebiliyor. Kullanıcılar seçtikleri videoda bir zaman aralığı belirleyerek diledikleri GIF animasyonlarını oluşturabiliyor. Mevcut sürümde GIF animasyonunun başlangıç zamanı ve süresi belirlense de, zamanlamanın tutturulması konusunda sorunlar yaşandığını belirtmek gerekiyor. Yine de kısa yoldan GIF animasyonları hazırlamak isteyenler için GIFYouTube oldukça kullanışlı ve hızlı bir yöntem olarak göze çarpıyor.

Kullanıcılar diledikleri takdirde doğrudan gifyoutube.com adresini ziyaret edip, seçtikleri videoya ait bağlantıyı ekranda yer alan çubuğa yapıştırarak GIF animasyonlarını oluşturabiliyor. GIFYouTube’un YouTube ile bir bağlantısı olmadığı için sitenin pek yakında Google’ın hukuk ekibinin dikkatini çekmesi de ihtimaller dahilinde yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER