Teknoloji

YouTube videolar öncesi yayınladığı reklamlar üzerinden alışveriş yapılmasını istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube-reklam-alisveris-220515

YouTube’un aylık aktif kullanıcı sayısı 1 milyarı bulsa da, bu rakamın video paylaşım sitesine kâr olarak geri dönüşü sağlanabilmiş değil. Şirket bu durumu aşmak ve gelirini artırmak adına izleyicilerin videolar öncesinde yayınlanan reklamlar üzerinden alışveriş yapmasını mümkün kılmayı planlıyor. YouTube’un söz konusu yaklaşımında izleyicilerin videolar öncesinde yayınlanan reklamların tamamını izledikleri varsayılırken, 5 saniye boyunca “Reklamı Geç” butonunun belirmesini bekleyen kitle göz ardı edilmişe benziyor.

Google, Ad:Tech SF toplantısında açıkladığı yeni formatına ilişkin detayları bir blog yazısı aracılığıyla paylaşmayı ihmal etmedi. Google’ın açıklamasında insanların bir ürün değerlendirmesi izlerken veya sufle pişirmeyi öğrenirken videolardan yardım aldığı ve günde sayılamayacak kadar çok anda işleri halledebilmek için videolara bakıldığı belirtildi. Bu anları “mikro anlar” şeklinde tanımlayan şirket, insanların mikro anlar esnasında refleks biçiminde kararlar alabildiklerini ve yeni bir ürün satın almanın da söz konusu kararlar içinde bulunduğunu belirtti. Google’a göre, YouTube’un video önü reklamlarından alışveriş yapılabilmesi, izleme anı ve satın alma anı arasındaki noktaların birleştirilmesini sağlayacak.

Google daha önce de videolar üzerinden alışveriş yapılmasını denemiş, ancak bu deneme kozmetik markası Sephora’nın marka bilinirliğinin yüzde 80 oranında artmasıyla sonuçlanmıştı.

İLGİLİ HABERLER