Teknoloji

YouTube’un video izleme trafiğinin yarısı akıllı telefon ve tabletlerden geliyor

youtube-yeni-logo-290813

”YouTube videolarını nereden izliyorsunuz?” sorusuna bir süre önce büyük çoğunluk masaüstü cevabını vermekteydi. Ancak şirket tarafından açıklanan son rakamlara göre, video izleme trafiğinin yarısı akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlardan geliyor. Code Mobile konferansında konuşan YouTube CEO’su Susan Wojcicki, bu rakamın mobil uygulamaların artan popülaritesine paralel biçimde geliştiğini belirtti ve YouTube’un iOS uygulamalarının Apple’ın App Store mağazasında en çok indirilenler listesinin üst sıralarında bulunduğunu hatırlattı.

Wojcicki Twitch’i ellerinden kaçırmaları ve Amazon’a kaptırmaları konusunda bir açıklamada bulunmazken, YouTube’un oyun izlemek için siteye gelen pek çok ziyaretçisi bulunduğu için şanslı olduğunu belirtti. Çocuklarının kendisine YouTube üzerinden oyun izleme deneyimini yaşattığını söyleyen Wojcicki, YouTube’un oyun alanına yatırım yapmayı sürdüreceğini dile getirdi.

YouTube CEO’su şirketin uzun süredir konuşulan müzik projesi konusunda da ketum bir tavır takınmayı sürdürdü. YouTube’un servisi bu ay içinde duyuracağı iddia edilmiş olsa da, Wojcicki konuya ilişkin çalışmalarının halen devam ettiğini dile getirdi ve bu alanda pek çok fırsat bulunduğunun altını çizdi. Susan Wojcicki geçtiğimiz şubat ayında YouTube’un CEO’luk koltuğuna oturmuştu.

 

İLGİLİ HABERLER