Teknoloji

YouTube video kaldırma sürecindeki hataları özel ekiple azaltacak

youtube go

youtube video kaldırma

YouTube video kaldırma sürecinde yaptığı hataları azaltmak için çeşitli çalışmalar gerçekleştirse de, atılan adımlar herkes için yeterli olmamıştı. Geçtiğimiz haftalarda çok sayıda telif hakkı ihlâli gerekçesiyle kaldırılması üzerine pek çok kullanıcı, otomatik telif hakkı sisteminde işler karıştığında YouTube’un duruma müdahale etmediği eleştirisinde bulunmuştu. Şirket sonunda bu eleştirilere kulak vermişe benziyor.

YouTube video kaldırma sürecindeki hataları azaltma amacıyla özel bir ekip kurarken, gelirden mahrum bıraktığı videolar konusunda da daha şeffaf davranmanın sözünü verdi. Şirket, destek ekibi ve video sahipleri arasındaki iletişimin geliştirileceğini belirtmeyi de ihmal etmedi.

Video paylaşım sitesinden yapılan açıklamada, video kaldırma işlemlerindeki hataların sayısında kayda değer bir artış görülmediği ifade edilse de, Google’ın sahibi olduğu servisin başının ileride daha fazla ağrımasını önlemeye çalıştığı rahatlıkla söylenebilir.

Meşru videoları yayından kaldırmak ve video sahiplerinin yardım çağrılarına yanıt vermemek, YouTube’un büyük yıldızlarını kaybına yol açma potansiyeli taşıyan adımlar olarak değerlendirilebilir. Bu da platformun özellikle oyun ve film değerlendirmeleri konusundaki telif hakkı ihlali ihtimallerini incelerken çok daha hassas davranacağı şeklinde yorumlanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER