Teknoloji

YouTube video döngü özelliği sunmaya başladı

YouTube video döngü

YouTube, müzik dinlemek için sıklıkla ziyaret edilen mecralar arasında yer alıyor. Beğendiği bir şarkıyı tekrar tekrar dinlemek isteyenlerin ise videoyu döngüye almak için ya üçüncü taraf bir servisten yardım alması, ya da gerçekten oldukça uzun videoları kovalaması gerekiyor. YouTube video döngüsünü kolaylaştırmak için geç de olsa kolları sıvadı ve izleyicilerine bir çözüm sundu.

YouTube, yeni döngü özelliğine ilişkin olarak herhangi bir duyuru gerçekleştirmedi. Özelliğe erişim ise oldukça kolay. Video üzerinde farenin sağ tuşuna tıklandığı zaman açılan menüde “döngü” seçeneği kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Bu seçenek işaretlendiğinde yanına bir tik işareti ekleniyor ve böylelikle video sona erdikten sonra tekrar otomatik olarak başa alınıyor. Döngü özelliğinin kapatılması da aynı yol üzerinden gerçekleştiriliyor. YouTube’un sunduğu yeni özelliklerin arasında videoların hızının artırılabilmesi veya azaltılabilmesi de bulunuyor.

YouTube, daha önce kullanıcılarına sunduğu bir özelliği ise geri çekti. Artık web kameraları üzerinden YouTube’a doğrudan video yüklemesi yapılamayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER