Eğlence

YouTube video çözünürlüğü için mobilde yeni ayarlar

youtube nft

iOS ve Android için YouTube mobil uygulaması bundan böyle, hareket hâlindeyken video izlediğiniz zamanlarda veriden tasarruf etmeyi biraz daha kolaylaştırabilecek yeni video ayarlarına sahip. YouTube video çözünürlüğü için eklenen yeni ayarları içinde; video oynatıcıdaki belirli çözünürlüklerin yanı sıra, artık video kalitesini, veri kullanımını veya mevcut internet bağlantınız için en iyi olanı destekleyen üç ayrı mod arasından da seçim yapabilirsiniz.

En iyi deneyimi sunmak için mevcut internet hızınıza bağlı olarak video çözünürlüğünü otomatik olarak ayarlayan, çoğu video için varsayılan ayar olarak belirlenen “otomatik” modu zaten biliyor olabilirsiniz. YouTube’un yeni eklediği seçenekler, Wi-Fi olmadığında daha fazla veri kullanan ve varsayılan olarak 720p olan “daha yüksek görüntü kalitesi” modu ve 480p’de maksimuma çıkan “veri tasarrufu” modudur.

youtube video çözünürlüğü

YouTube video çözünürlüğü için ayarlar epey geniş

Bu farklı veri ve kalite modları, belirli durumlara özgü hızlı çözünürlük ayarlamaları için iyi olsa da, yine de farklı ayarlara geçiş yapabilir ve belirli çözünürlüklerle ilgili ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Wi-Fi ve mobil ağlar için belirli davranışlara göre ya da izlediğiniz belirli video için veya izlediğiniz her şey için sistem genelinde herhangi bir çözünürlük ayarı yapılabilir. YouTube, bir süreliğine uygulamanın HD videoları indirmesini ya da yayınlamasını engelleyen çözünürlük ayarlarına ve yöntemlere sahipti. Ancak bu yeni ayarlar, veri tasarrufu sürecini otomatik hâle getiriyor ve anlaşılması daha kolay bir şekilde yeniden çerçevelendiriyor.

youtube video çözünürlüğü

İdeal koşullar altında, bunların hiçbirinin önemli olmaması gerekiyor. İstediğiniz her türlü videoyu mümkün olan en yüksek çözünürlükte izlemelisiniz. Ancak “sınırsız” planlarda bile çoğu mobil operatör hala 480p’de video çözünürlüğünü sınırlıyor. Tabii ki, mobil veri bağlantısında daha yüksek çözünürlüğe geçiş yapmanız mümkün. Ne var ki, bazı operatörlerin özel YouTube paketlerinde çözünürlüğü 480p ile sınırladığına dair duyumlar da ortalıkta dolaşıyordu.

YouTube’un yeni video ayarları sihirli bir çözüm sunmuyor. Ancak teknik sayılabilecek ayarlar içinde düşünmek zorunda kalmadan, operatör tarafından kabul edilebilir bir çözünürlüğe geçmeyi kolaylaştırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER