Teknoloji

YouTube Vevo ile olan anlaşmasını yeniledi

Google bir açıklama yaparak müzik videosu dağıtım servisi Vevo ile olan anlaşmasını yenilediğini kamuoyuna duyurdu. Böylelikle servisi YouTube içinde tutmaya devam eden şirket, oldukça popüler olan Vevo’nun rakiplerinin eline geçmesini de engellemiş oldu. comScore verilerine göre YouTube’a ayda 50.2 milyon kullanıcı getiren Vevo, video paylaşım sitesinin başarısında önemli bir paya sahip.

youtube-vevo-logo-030713

İki taraf arasında yapılan anlaşmanın dikkat çekici noktalarından birisiyse YouTube’un Vevo’ya yatırım yapacak olması. Anlaşmanın hükümleri kamuoyuna resmi olarak açıklanmazken, Billboard’un haberine göre, YouTube Vevo’ya 40 ila 50 milyon dolar arası bir yatırımda bulunacak. YouTube tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada yatırım haberi doğrulandı, ancak bu yatırımın miktarına dair bir bilgi verilmedi.

Universal Music, Sony Music ve Abu Dabi Medya Şirketi’nin sahibi olduğu Vevo’nun Google ile olan anlaşmasının sona ermesinin ardından Facebook ile özel bir ortaklık kurabileceğine dair haberler geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Billboard’un haberine göre, Vevo YouTube’dan gelen yatırımı uluslararası genişleme ve yeni programların oluşturulmasında kullanacak.

İlgili >> Billboard, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER