Eğlence

YouTube uygulamada çok zaman geçiren kullanıcılarını uyaracak

youtube ios 14

youtubeYouTube dünyanın en popüler video paylaşım sitesi konumunda. Dolayısıyla pek çok kişinin akıllı telefonunda video paylaşım platformunun uygulaması bulunuyor. Servisin mobil uygulamaları üzerinden her gün milyonlarca kullanıcı video izliyor.

Çatı şirketi Google’ın “Digital Wellbeing” adını taşıyan programı kapsamında YouTube’a da yeni özellikler ekleniyor. Söz konusu özelliklerle servisin kullanıcıları daha az “dikkat dağıtması” ve uygulamada gereğinden fazla zaman geçirilmesinin engellenmesi amaçlanıyor.

Bu değişikliklerin ilki bildirim sisteminde yapılıyor. Bir kanala abone olanlar ve o kanalın yeni video bildirimlerini açanlar, kanala yeni video yüklendiğinde bir bildirim alıyor. Bu bildirimler zaman zaman fazlasıyla dikkat dağıtabiliyor.

Bunun önüne geçmek için kullanıcılara yeni video bildirimlerini günün belli zaman dilimlerinde kapatma imkanı sunulacak. Bu yöntemi de yeterli bulmayan kullanıcılara ise tüm yeni video bildirimlerinin tamamını günün belirlenen bir saatinde toplu olarak alma fırsatı sağlanacak.

Servisin sunduğu bir diğer yenilik ise kullanıcılara video izlemeye ara vermelerinin hatırlatılması olacak. Platformda çok zaman geçiren kullanıcılar “Bir Ara Ver” adını taşıyan hatırlatma özelliğini aktif hâle getirebilecek. Bu özellikle 15, 30, 60, 90 veya 180 dakikalık sürelerde video izlemeye ara vermeye yönelik hatırlatma mesajları ortaya çıkabiliyor. Bu bildirim göründüğünde oynatılan video otomatik olarak durdurulacak.

YouTube yeni özelliklerini hem Android’de hem de iOS’te kullanıcılarla buluşturacak. YouTube’un web sitesinde ise şimdilik bu doğrultuda bir değişiklik yapılmayacak.

İLGİLİ HABERLER