Teknoloji

YouTube ünlüsü PewDiePie TV programı yapacak

pewdiepie youtube

pewdiepie-youtube-070715

PewDiePie ismiyle YouTube’da büyük üne kavuşan sosyal medya yıldızı Felix Kjellberg’nin son zamanlardaki paylaşımlarını inceleyen Kotaku, PewDiePie’ın bir TV programı hazırlığı içinde olduğu sonucuna ulaştı. Kjellberg’in önümüzdeki iki ayı Los Angeles’ta geçireceği belirtilirken, zamanını Los Angeles’taki setlerde ve çeşitli önemli noktalarda geçirdiği ifade edildi. Ünlü dedikodu sitesi TMZ, PewDiePie’ın “bir TV programı çekmek için” şehirde olduğunu ifade etti.

Kjellberg’in istikametini YouTube’dan daha geleneksel video araçlarına çevirmesi, kariyerinin mevcut durumu göz önüne alındığında oldukça mantıklı bir tercih gibi gözüküyor. PewDiePie, halen YouTube’un en popüler öz yetenekleri arasında bulunuyor. Halihazırda kanalında 40 milyon abonesi bulunan PewDiePie, kanalı aracılığıyla oldukça iyi gelir elde ediyor.

Ancak PewDiePie’ın sonsuza kadar “altın çocuk” olarak kalamayacağını unutmamak gerekiyor. Video izleme sayılarının son aylarda düşüşe geçtiğini kabul eden PewDiePie, TV pazarına başarıyla geçiş yaptığı takdirde kendisine YouTube’dakinden farklı yeni bir kitle bulabilir.

Kjellberg’in YouTube’dan geleneksel TV ekranlarına geçiş yapma isteğinde prestij ve saygınlık gibi konulara ilişkin endişeler de önemli bir rol oynamış gibi gözüküyor. Algıdaki değişime rağmen, halen TV’nin internete kıyasla daha “saygın” bir mecra olarak nitelendiğini unutmamak gerekiyor. PewDiePie’ın TV macerasının nasıl şekilleneceği ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER