Eğlence

YouTube Ukrayna savaşıyla ilgili 70 bin videoyu kaldırdı

youtube podcast kanal mağazası

YouTube Rusya’nın Ukrayna işgaliyle ilgili olarak şimdiye kadar 70 binden fazla videoyu platformdan kaldırdığını açıkladı. Şirket tarafından The Guardian gazetesine verilen bilgiye göre, bu videoların büyük kısmı şirketin şiddet politikalarını ihlâl ettiği için kaldırıldı. Buna ek olarak, işgali reddeden veya önemini azaltmaya çalışan içeriklere de izin verilmediği belirtildi.

YouTube’un açıklamasında 9 bin kanalın da askıya alındığına dikkat çekildi. Bu kanallar arasında Kremlin yanlısı gazeteci Vladimir Solovyov’un kanalının da bulunduğu ifade edildi. YouTube’dan kaldırılan bazı videoların işgali “özgürleştirme görevi” olarak tanımladığı da şirketin dikkat çektiği noktalar arasında yer alıyor.

Video platformunun ürün şefi Neal Mohan, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Şiddet barındıran olaylarla ilgili net bir politikamız var ve bu olayların reddedilmesi de söz konusu politikaya aykırı. Ukrayna’da olanları da ‘önemli bir şiddet olayı’ şeklinde nitelememiz mümkün. Biz de bu doğrultuda daha önce emsali görülmeyen bazı adımlar attık.”

Mohan’ın verdiği bilgiye göre, YouTube Ukrayna halkının savaşı takibindeki en önemli platformlardan biri oldu. Haber içeriklerinin Ukrayna’da 40 milyonun üstünde görüntülemeye ulaştığını belirten Mohan, bu ilginin de doğru ve güvenilir haberlere erişimdeki sorumluluklarını artırdığını dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER