Teknoloji

YouTube ücretsiz yayınlanacak orijinal programlara yatırım yapıyor

youtube ios 14

youtube ucretsizYouTube, New York’ta düzenlenen NewFronts konferansında reklamlarla destekleyeceği yeni orijinal program hamlesini duyurdu. YouTube ücretsiz olarak yayınlayacağı programları abonelik servisi YouTube Red’e dahil etmeyecek. Google’ın sahibi olduğu video paylaşım sitesi, yeni programlarıyla Netflix, Hulu ve Amazon gibi üst kategori video servisleriyle rekabette elini güçlendirmeyi amaçlıyor.

YouTube bu süreç içinde üst sınıf reklam verenlerin de ilgisini çekmeyi hedefliyor. Son dönemde nefret söylemi ve şiddet içeren videolarda reklam gösterimi nedeniyle reklam verenlerle arası açılan YouTube, yeni programlarıyla bozulan ilişkilerini tamir etmeyi amaçlıyor.

YouTube daha fazla orijinal içerik sunma planı çerçevesinde ünlü TV sunucusu Ellen DeGeneres ve komedyen Kevin Hart ile anlaştı. NewFronts konferansında anlaşmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Hart, YouTube sayesinde hayranlarıyla daha yakın bir ilişki kuracağını belirtti. Ünlü komedyen, “Beni biliyorsanız, beni takip ediyorsanız, sosyal medyayı aktif olarak kullandığımı da bilirsiniz.” şeklinde konuştu. Son Avrupa turundan da bahseden Hart, YouTube sayesinde kendisinden haberdar olan pek çok hayranıyla tanıştığını dile getirdi.

Hart, YouTube için “Kevin Hart: What the Fit?” isimli bir program hazırlayacak. Egzersiz odaklı program, Hart’ın kendisine ait YouTube kanalı Laugh Out Loud Network’te yayınlanacak. Ellen DeGeneres ise popüler TV programının sahne arkasında olup biteni YouTube’da paylaşacak.

YouTube ücretsiz program hamlesinde Katy Perry ve Demi Lovato ile de çalışacak

Katy Perry ve Demi Lovato da YouTube için kulislerinin arka planlarını gösteren programlar yapacak. Ryan Seacrest ise YouTube için “Best.Cover.Ever” isimli bir şarkı yarışması hazırlayacak. Yarışmanın bölümleri bu yıl içinde video paylaşım sitesinde yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER