Teknoloji

YouTube’un ücretli müzik servisi tasarım problemleri nedeniyle gecikiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube’un ücretli bir müzik servisini devreye sokmayı planladığına dair haberler geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Gelen son haberler ise, Google yöneticilerinin servisin ilk gününden itibaren rekabetçi olması konusundaki ısrarı nedeniyle bir gecikme yaşandığı yönünde. Billboard’un YouTube’un planlarını yakından takip eden bir yöneticiyle yapılmış röpörtaja dayandırdığı haberine göre, bu yılın başlarında faaliyete geçmesi planlanan servisin yayın hayatına başlaması yılın ikinci çeyreğine veya daha ileri bir zamana ertelendi.

youtube-yeni-logo-290813

Halihazırda Google Play All Access adı verilen bir abonelik sistemine sahip olan Google’ın elinde aylık 5 ila 10 dolar arası abonelik ücretleriyle Spotify, Rhapsody veya Rdio ile rekabete girmesini sağlayan lisanslar bulunuyor. Ancak Billboard’un haberine göre; Google yöneticileri, diğer bir çok Google ürününün aksine, YouTube müzik servisinin tamamen hazır biçimde piyasadaki yerini almasını istiyor. Servisin yayın hayatına başlamasının gecikmesinde Google’ın zarif ve sezgisel bir tasarım konusundaki ısrarının da payı olduğu belirtiliyor.

Halihazırda reklam destekli bir taban üzerinde milyonlarca şarkı sunan YouTube, dünyanın 1 numaralı müzik abonelik servisi konumunda. Ancak bu duruma rağmen, şirket kullanıcıları aylık bir ücret ödemeye ikna edecek üst sınıf özellikler sunmak için çalışmaktan vazgeçmiyor.

İlgili >> Billboard

İLGİLİ HABERLER