Teknoloji

YouTube TV ile Google çevrim içi TV pazarına merhaba diyor

youtube tvAylardır etrafta dolaşan söylentilerin ardından YouTube sonunda çevrim içi TV pazarının kapısını açtı. YouTube TV adını taşıyan bir servis kuran şirket, popüler kanalları canlı olarak izleme imkanı sunacak. Buna ek olarak, bu kanallardaki bazı programlar da arzu edildiğinde izlenebilecek. YouTube’un mevcut içeriklerinin yanına eklemlenecek olan servise YouTube’un erişilebildiği neredeyse tüm mecralardan erişilebilecek.

YouTube’un servisinin ilk etapta sadece ABD’ye yönelik olduğunu belirtmek gerekiyor. İlkbahar içinde faaliyete geçecek platformun aylık ücreti 35 dolar olarak belirlendi. Bu ücret karşılığında maksimum 6 kullanıcı favori içeriklerine diledikleri yerde ulaşabilecek.

CBS, Fox ve NBC gibi kanalların yanı sıra, FX ve USA gibi kablolu yayında izlenebilen mecralar da Google’ın yeni çevrim içi TV servisinde yer alacak. Platform üzerinden aralarında ESPN, Fox Sports ve NBCSN’in de bulunduğu 10 spor kanalı izlenebilecek. Ekstra ücret ödeyenler YouTube TV üzerinden Showtime yayınını da takip edebilecek. Kullanıcılar, ABD’deki ulusal kanalların yaşadıkları şehirdeki ortak yayınlarını da servis üzerinden izleyebilecek.

youtube-tv-010317-3Viacom, Discovery, A&E, AMC ve Turner gruplarına ait kanalların eksikliği ise YouTube’un yeni servisinin eksikleri arasında bulunuyor. Buna ek olarak, CNN’in de kanal listesinde olmaması göze çarpıyor. Bu noktada rakip servislerden biri olan PlayStation Vue biraz avantaj kazanıyor. Zira Vue aynı rakam karşılığında CNN, TBS, TNT, AMC ve YouTube TV kadrosunda bulunmayan başka kanalları kullanıcılarına ulaştırıyor.

YouTube TV bulutta sınırsız kayıt alanı sunacak

Bulutta sınırsız kayıt alanı sunması YouTube TV servisinin güçlü yönlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Kullanıcılar favori dizilerini veya izlemek istedikleri bir maçı favorilere ekledikleri takdirde kayıt işi otomatik olarak gerçekleştiriliyor. Buna ek olarak, servis kullanıcılara daha önce izledikleri programlar veya favorileri çerçevesinde yeni içerikler de önerebiliyor.

youtube-tv-010317-2YouTube TV servisinin ABD dışına çıkması en azından kısa vadede pek olası görünmüyor. Çevrim içi TV servisleri, kanallarla yapılan anlaşmaların doğası gereğince genelde belli sayıda ülke ve bölgeyi kapsıyor.

İLGİLİ HABERLER