EğlenceManşetler

YouTube Türkçe kullanıcı arayüzü ve Türkiye’ye özel içerik tavsiyeleriyle yayında

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Popüler video paylaşım sitesi YouTube’un Türkiye’deki macerası genellikle iniş çıkışlarla dolu oldu. 2010 yılının sonuna kadar uzun süre erişime kapalı olan ve sadece VPN gibi dolaylı yollarla girilebilen YouTube neyse ki bu tarihten sonra kendini biraz daha sağlama aldı. Artık bu video paylaşım sitesi için çıkarılmış erişim engelleme kararlarına pek rastlamıyoruz. Ya da karar olsa bile uygulanma konusunda BTK biraz daha yumuşak davranıyor.

YouTube’dan hem Türkiye’deki kullanıcıların hem de devletin beklediği bir olay nihayet gerçekleşti. Artık kullanıcılar YouTube’da Türkçe olarak hazırlanmış arayüz üzerinden dolaşabilecek. Üstelik YouTube sadece Türkçe dilinde kullanıcıların karşısına çıkmakla kalmayıp yerel içeriğe göre tavsiye edilen kanal ve videoları içeren Türkiye’ye özel bir deneyim kullanıcılara sunulacak. YouTube yerelleştirme alanında yaptığı bu atılımı ileride içerik üzerinden kazanç elde etme kanallarıyla zenginleştirmesi bekleniyor. Bu servis kendi içeriğini üreten ve ondan para kazanmak isteyen video yayıncılarının dört gözle beklediği servis ve Türkçe kullanıcı arayüzünün gelmesiyle birlikte onun da işaretini ufukta görmek gerçekten sevindirici.

YouTube’un Türkçe versiyonunda gezinmek isteyenlerin sayfanın en altında yer alan dil ve konum ayarlarını Türkçe ve Türkiye olarak seçmeleri gerekiyor. Aslında buna da gerek kalmayabiliyor, çünkü site bağlanılan konumu otomatik olarak algılayıp Türkçe içeriği karşınıza getirecektir.

İlgili >> YouTube

İLGİLİ HABERLER