Eğlence

YouTube’dan canlı yayınlarda soru-cevap etkinlikleri yapmayı kolaylaştıran yeni özellik

youtube yapay zekâ

YouTube yeni Canlı Soru & Cevap özelliğiyle tamamen soru-cevap etkinliği üzerine kurulu canlı yayınlar yapmayı kolaylaştırıyor. Şirket, bu özelliğin son derece kolay bir işleyişe sahip olduğuna dikkat çekiyor.

Söz konusu özellik şu şekilde çalışıyor: Bir içerik yapımcısı olarak soru-cevap yayını başlattığınızda en üste sizin çağrı mesajınız sabitlenecek. Ardından izleyiciler sorularını iletmeye başlayacak. Tartışmak ve üstüne konuşmak istediğiniz bir soru bulduğunuzda bunu en üste sabitleyebileceksiniz. Böylelikle diğer izleyiciler hangi soru üzerine konuştuğunuzu daha iyi anlayabilecek. Soru-cevap etkinliği sona erdiğinde standart sohbet odası görünümüne dönüş yapılacak.

Bu özel soru-cevap aracı yayıncıların kitleleriyle doğrudan iletişime girmesini kolaylaştıracaktır. Şimdiye kadar kullanıcıların akan sohbet içinden soruları seçip bulması gerekiyordu ve yayını sonradan izleyenler hangi sorununun cevaplandığını anlayamayabiliyordu. Çağrıların ve soruların yukarıya sabitlenebilmesinin soru-cevap etkinliklerini daha pürüzsüz hâle getirebileceği söylenebilir.

YouTube canlı yayınlar konusunda Twitch ile rekabet ediyor

Canlı yayın özelliklerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi YouTube’un Twitch ile girdiği rekabette öne geçebilmesi için büyük önem taşıyor. Şirket bu doğrultuda bir süredir yayıncılara yönelik yeni araçlar sunuyor. Bu araçlarla yayıncıların ekstra gelir elde etmesinin de önü açılıyor. Canlı soru-cevap özelliği para kazandıran araçlardan biri olmasa da, izleyicilerin seslerini duyurmasını ve yayıncıyla bağ kurmasını kolaylaştırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER