Eğlence

YouTube son dakika haberleri konusunda güvenilir kaynak olmayı istiyor

youtube son dakika haberleriGoogle asılsız haberlerle mücadelesinde son zamanlarda YouTube üzerine biraz daha fazla yoğunlaşıyor. Bu çerçevede yeni işbirliklerine giden ve anlaşmalara imza atan Google, hem güvenilir haber kaynaklarına ulaşmayı hem de kullanıcılardaki şüpheyi ortadan kaldırmayı amaçlıyor. YouTube son dakika haberleri konusundaki güvenilirliğini artırmak adına hem ABD’de hem de dünyanın geri kalanında yeni hamleler gerçekleştiriyor.

Bu doğrultuda ABD’deki YouTube kullanıcıları, izledikleri son dakika haberlerinin altında habere ilişkin yazılara giden bağlantılar bulabilecek. Buna ek olarak, yerel haberler de daha yoğun biçimde öne çıkarılacak. Dünya genelinde ise haber videolarının altında haber doğrulama sitelerine giden bağlantılara yer verilecek. Bu işlem komplo teorilerini anlatan videolarda da uygulanacak. 17 ülkedeki YouTube kullanıcıları ise ana sayfalarında son dakika haberleri ve gündemdeki başlıklarla ilgili videoları da görebilecek.

YouTube’un haber yönetimini iyileştirmek, yapılan hamlelerin amaçları arasında yer alıyor. Bunun için ayrıca bir girişim başlatan ve Vox, India Times gibi medya kuruluşlarının da katılacağı bir çalışma grubu oluşturacak olan YouTube, bu girişime 25 milyon dolarlık bir kaynak ayırıyor. Haber kuruluşlarına sürdürülebilir video operasyonları oluşturmak için kaynak sağlayacak olan platform, haber yayıncılarına sunduğu desteğin kapsamını da genişletecek. Dijital okuryazarlık eğitimi konusunda oluşturulacak strateji ise gençlerin izlediği videolara eleştirel bakabilmelerine yardımcı olacak.

YouTube son dakika haberleri konusundaki yeni girişimleriyle Google’ın asılsız haberlerle mücadelesini desteklemenin yanı sıra kendisine de yeni bir kimlik kazandırmaya çalışıyor. Başlatılan projeler başarılı olduğu takdirde YouTube’un hem yalan haber suçlamalarından kurtulması hem de ilk başvurulan kaynaklardan biri olması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER